En fiskgryta med saffran är gott året om, men extra passande såhär i juletid. Här…

En fiskgryta med saffran är gott året om, men extra passande såhär i juletid. Här…
Minimera risken för överbelastning och förbättra din löpteknik genom några välgörande rörlighetsövningar. Här visar naprapaten…
Basövningar utgör grunden till mångas styrketräning. Här visar vi hur du kan göra 5 av…
Med en mörk och kylig årstid kommer ofta trötthet och förkylningar som ett brev på…
Artikel i samarbete med Matsmart Matsmart är hemsidan som hjälper dig att spara pengar när…
Prenumerera på SportHälsa snackar kost & träning – din hälsopodd med ett nytt avsnitt varje söndag. Lyssna här!
Dagens lunch- eller middagstips är ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade, eller cavolfiore al forno con capperi e paté di olive, som maträtten så vackert heter på italienska. En smakfull maträtt som passar bra till exempelvis fisk. Här hittar du receptet.
Det måste inte vara måndag för att äta vegetariskt. Risotto di orzo alle zucchine e basilico är en ny spännande variant på risotto som blivit en vardagsfavorit för många på middagsbordet. Här hittar du det goda receptet.
År 2014 slängdes 1,3 miljoner ton mat i Sverige. Drygt hälften var onödigt matsvinn, det vill säga mat som hade kunnat ätas om den behandlats annorlunda. Det här var startskottet för företaget Matsmart som både minskar påfrestningen på miljön, din tid och dina pengar genom smart matshopping på nätet.
Att äta ett eller flera mellanmål är inget måste, men för många en nödvändighet för att inte tappa energin eller bli alltför hungrig mellan huvudmålen. Kvarg och keso är populära mellanmål, men kräver att du har tillgång till kylskåp. Här tipsar vår bloggare Lisa om hälsosamma mellanmål som inte kräver kylskåp och på så sätt enkelt kan intas på språng.
Det finns inget livsmedel som är så förknippat med påsken som ägg. Ägg är en märkvärdig produkt på många sätt – i sin egen praktiska förpackning, fullproppad med nyttigheter och med en hel berättelse på skalet.
Livsmedelsverket har fått kritik och uppmanats att ändra sin rekommendationer när det gäller kött och animaliskt fett. Nu svarar Livsmedelsverket på kritiken.
Är det farligt att äta för mycket vitaminer och vad händer om man proppar i sig kosttillskott med höga vitamindoser?
För hälsan är 500 gram frukt och grönt per dag en bra mängd. Frukt och grönt innehåller fibrer, vitaminer och andra skyddande ämnen. Grova grönsaker och baljväxter, som bönor och linser, är extra värdefulla tack vare att de är så näringsrika.