Orzotto med zucchini och basilika – recept

Orzotto med zucchini och basilika - recept

Det måste inte vara måndag för att äta vegetariskt. Risotto di orzo alle zucchine e basilico är en ny spännande variant på risotto som blivit en vardagsfavorit för många på middagsbordet. Här hittar du det goda receptet.

Orzotto med zucchini och basilika 

Ingredienser för 5 portioner:

– 1 pkt Zeta Orzo-mix Ekologisk 250 g

– 3/4 dl Zeta Olivolja Classico eller Originale

– 1 stor zucchini tärnad

– 2 st vitlöksklyftor hackade

– 10 st färska basilikablad strimlade

– 200 g handskalade räkor eller

– 1 pkt Zeta Halloumi 200 g

– 1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio

Grönsakbuljong:

– 1 morot skalad

– 1 tomat

– 3 st blekselleristjälkar

– 1 gul lök

Gör så här:

1. Börja med buljongen: Fyll en stor kastrull med 1,2 liter vatten, häll i grönsakerna och låt koka i 30 minuter.

2. Medan buljongen kokar tärnar du zucchini och strimlar basilika. Håll buljongen varm.

3. Stek zucchinin, basilikan och vitlöken, salta och peppra och lägg åt sidan.

4. Värm 3/4 dl olivoljan i en kastrull, häll i Orzo-mixen och fräs i ca 2 minuter, rör om hela tiden.

5. Häll 3 slevar varm buljong i kastrullen, rör om hela tiden, fortsätt att hälla buljong (1 slev i taget) tills Orzo-mixen känns ”al dente”.

6. Tillsätt de stekta zucchinitärningarna och basilikan, rör om och häll i lite mer buljong. Häll i 1/2 dl olivolja och rör om i ytterligare 3 minuter.

7. Lägg upp på tallrik, garnera med färsk basilika och servera med färska handskalade räkor eller stekt halloumi i skivor.

Text: Anna Lissjanis

Recept och foto: Zeta.nu

Orzotto med zucchini och basilika - recept
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Orzotto med zucchini och basilika - recept

Måltid Lunch, Middag
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.