Håll dig frisk och pigg i vinter – 6 konkreta tips

hälsoerbjudanden

Med en mörk och kylig årstid kommer ofta trötthet och förkylningar som ett brev på posten. På det en rådande pandemi som sätter vår fysiska och mentala hälsa på extra prov. Att hålla sig frisk och pigg har aldrig varit viktigare, därför ger vi dig 6 konkreta hälsotips, samt förslag på produkterna som ger dig en extra boost.

Håll dig frisk och pigg i vinter – 6 konkreta tips

1. Bygg ork med träning och motion

Du har hört det förr och vi påminner igen – regelbunden motion stärker dig på mängder av sätt. Som ditt hjärta och immunförsvar, samtidigt som du sänker förhöjda stresshormoner och främjar kroppens centrala funktioner som lungkapacitet och matsmältning.

Starka muskler, ett skarpt intellekt, förbättrad hållning och sömn utgör bara en bråkdel av hälsovinsterna. I dessa dagar kan en powerwalk eller cykelrunda vara ett fullgott och säkert alternativ. Hitta en träningsform som passar dig!

2. Ladda din hjärna med sömn

En god natts sömn är en förutsättning för att hålla hjärnan i balans och prestera på topp. När du sover sjunker blodtryck, puls och kroppstemperatur samtidigt som aktiviteten i delar av hjärnan minskar. Det ger själva hårddisken i hjärnan tillfälle att bearbeta intryck, eventuella problem och lagra minnen.

Det är även under sömnen som kroppens immunsystem aktiveras och viktiga hormoner bildas som håller dig frisk. Genom att sova ordentligt förebygger du även hjärt-, kärl och hjärnsjukdomar, som tex Alzheimer. Det visar forskning av bland andra Hjärnfonden och Karolinska Institutet.

3. Trygga immunförsvaret med en hederlig huskur

Underskatta aldrig fördelarna med en förbyggande huskurMed citron, te och honung bekämpar du såväl förkylningar som sömnbrist på naturlig väg och undviker kemikalier till ett fördelaktigt pris. Ha alltid en burk honung i skafferiet för att hämma tillväxten av bakterier och samtidigt lindra inflammationer och symtom i de övre luftvägarna. En kopp mjölk eller grönt te med honung har även visat sig verka rogivande och hjälpa vid sömnsvårigheter.

Grönt te har i sin tur en positiv inverkan på ditt immunförsvar och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Den som vill tillsätter även lite färskriven ingefära eller citron, som har en antiseptisk verkan och lindrar vid förkylning. Fler huskurer hittar du här.

4. Förläng livet med ett skratt

Vad gör dig riktigt glad? När livet och tillvaron ställs på ända är det viktigare än någonsin att fylla vardagen med lustfyllda aktiviteter som lockar till skratt, vare sig det handlar om sitcom, vitsar eller att någon kittlar dig.

När du skrattar frigörs endorfiner som i sin tur framkallar en känsla av välbefinnande. Inom gelotologi; läran om skrattet, har studier även visat att komiska omgivningar kan förbättra stressnivåer, smärta och immunförsvar, liksom överlag ha en positiv inverkan på medicinska tillstånd. 

5. Skapa balans med vila

Svårt att koppla av? På samma sätt som du strukturerar upp arbete, vardag och träning, behöver du också lämna utrymme för egentid, vila och återhämtning. Just nu arbetar många av oss hemifrån vilket kan skapa en känsla av att jobb och fritid flyter ihop. Som vi redan varit inne på är sömn den viktigaste källan till återhämtning, men även långa promenader, matlagning och läsning kan ha en positiv inverkan, så länge som det inte är sammankopplat med krav och måsten. 

Du som tränar ofta och högintensivt vet säkert redan att en till två vilodagar per vecka gör dig gott, men kan också hjälpa kroppens återhämtning på traven genom att ladda energidepåerna med omega 3 och aminosyror. Några riktigt bra exempel finner du bland våra 5 favoritprodukter.

6. Minska din stress med mindfulness

Långt ifrån alla föds till yogis, men behovet att stanna upp för att komma i kontakt med sina känslor är icke desto mindre universellt. Din kropp är som man brukar säga ditt tempel.

Mindfulness är en metod och ett förhållningssätt som kan användas för att hantera stress, oro och ångest. Genom att fokusera på nuet och rikta din energi på det som du anser viktigt, utvecklar du en form av medvetenhet som i förlängningen lär dig att hantera pressade situationer och fatta kloka beslut.

Meditation behöver faktiskt inte vara så komplicerat, börja med att avsätta 10 minuter om dagen och anpassa tiden om det känns bra.

5 favoritprodukter som håller dig frisk och pigg i vinter

För att hjälpa dig på traven har vi samlat 5 favoritprodukter som har en välgörande inverkan på kroppen och håller dig frisk, pigg och stark.

1. Manuka Sport Energy gel honung från Medfour

Som vi redan varit inne på har honung en såväl lindrande som förebyggande effekt på din hälsa. Forskning visar också att honungens egenskaper lämpar sig perfekt som ett fristående kosttillskott vid träning och tävling.

Manuka Sport med Manukahonung är en prestationshöjande gel med en unik sammansättning av kolhydrater och elektrolyter som stabiliserar din vätskebalans och stärker din uthållighet vid fysisk träning. Rik på på aminosyror, vitaminer, mineraler och antioxidanter, skyddar Manukahonungen även blodomloppet och cellerna och är skonsamt för magen. 

Manuka Sport gel finns i fyra spännande smaker;  Tropisk, Björnbär, Citrus och Körsbär och serveras i portionsform för att garantera alla idrottare 100% livsmedelssäkerhet.

Klicka här för att köpa produkten


2. Rebel Rebel Astaxanthin från Simris

De har kallats framtidens supermat – alger, som med sitt protein- och vitaminrika innehåll är sprängfyllda med nyttigheter. Så bildar de också livsnödvändiga ämnen för havets alla levande djur och utgör fundamentet i dess näringskedja. Som ett led i detta tillverkar det skånska företaget Simris klimatsmarta och flerfaldigt prisbelönta marina naturproudukter av alger från Sverige. Däribland Rebel Rebel Astaxanthin, ett knallrött och vegetabiliskt kosttillskott i kapselform, med naturligt astaxanthin, för en hälsosam livsstil i rörelse.

Astaxanthin är en antioxidant och ett färgämne som i sin struktur påminner mycket om en fettsyra, eftersom den tas upp på ett liknande sätt i människokroppen. Forskning har visat att astaxanthinet har såväl en förebyggande som motverkande effekt på inflammationer och hjärt- och kärlsjukdomar, liksom en postiv inverkan på insulinproduktion och glukosnivå.

Rebel Rebel Astaxanthin används idag flitigt av idrottare och motionärer, eftersom astaxanthinet främjar både uthållighet och återhämtning, liksom utgör ett utmärkt komplement till en varierad kost.

Astaxantinet som utvinns ur svenska alger från Gustavsberg är 100% växtbaserat, vilket ger dig chansen att äta både naturligt och nyttigt, samtidigt som du är med och värnar om Sveriges marina livsmiljöer.

Klicka här för att köpa produkten


3. Smartfish Recharge från Smartfish Sport

Hur laddar du om efter ett hårt träningspass? Smartfish Sport är en näringsrik och välsmakande sportdryck som snabbt optimerar din återhämtning och förebygger ömma muskler och skador. Ett perfekt mellanmål för dig som lever ett aktivt liv eller tränar på elitnivå.

Vi passade på att fråga Jonatan Rosdahl, Ecommerce Manager på Smartfish Sport, vad som är den vanligaste missuppfattningen kring träningsdrycker?

-Att man bara ska ha så mycket protein som möjligt och att detta funkar till allt, säger Jonatan.

Så vad skiljer då Smartfish Recharge från liknande produkter på träningshimlen?

-Vi är väldigt unika med att använda omega-3 med dess antiinflammatoriska egenskaper för återhämtning. Men också att vi har kliniska studier som visar på effekten med våra produkter, säger Jonatan.

Han tror att många slarvar med återhämtning eftersom de saknar tillräcklig kunskap kring vad som krävs, eller hur stor inverkan det faktiskt har på resultatet.

Högintensiv träning kan bryta ned musklerna i kroppen, om du inte ger dem den återhämtning och näring de behöver. Med Smartfish Recharge tillgodogör du dig naturliga och livsnödvändiga näringsämnen, samtidigt som du höjer din prestationsförmåga.

Den kliniskt testade drycken är en emulsion av fruktjuice, fiskolja, vitamin D och vassleprotein, som är känt för sin höga kvalitet och förmåga att snabbt tas upp i kroppen. 

Ur den näringsrika fiskoljan utvinner man omega 3-syrorna DHA och EPA, som främjar elasticiteten i kroppens celler och stärker immunförsvaret. Fettsyrorna förbättrar även musklernas förmåga att ta upp vassleproteinet, vilket gör kombinationen mycket effektiv.

Just nu erbjuder Smartfish Sport dig som läsare en fördelaktig rabatt på Trial pack. Använd rabattkod Sporthalsa” så får du 50 kronors rabatt.

Klicka här för att köpa produkten


4. Disinfection Mousse från Skincity Essentials

Om det är något vi lärt oss under de senaste månaderna så är det att sprita händerna. Med en Disinfection Mousse från Skincity Essentials i väskan desinficerar du smidigt händerna var du än befinner dig under dagen och behöver inte skölja händer efteråt.

Skincity Essentials Disinfection Mousse är ett snabbverkande och skonsamt desinfektionsmedel i mousse-textur som varken klibbar eller torkar ut din hud. Den svagt parfymerade moussen består av det verksamma ämnet denaturerad etanol, samt aloe vera som verkar lugnande och anti-inflammatoriskt.

Den högkoncentrerade formulan appliceras på torra händer och har en snabb effekt på bakterier, virus och svamp. Som alltid när du köper dina hudvårdsprodukter från Skincity är du garanterad högkvalitativ och avancerad hudvård med äkta salongskänsla.

Klicka här för att köpa produkten


5. AAA Grade Gynostemma från Gott grönt te

Grönt te har många användningsområden och har länge använts inom bland annat den Kinesiska läkekonsten för sina välgörande och förebyggande effekter. AAA Grade Gynostemma från Gott grönt te, är ett grönt te med mild och fin smak, som tillverkas av de finaste tebladen utan några tillsatser eller mellanhänder.

Gynostemma som idag klassas som en adaptogen kallas även för odödlighetsört sedan man sett att regelbunden användning förlänger livslängden och förebygger allvarliga diagnoser, såsom hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, och diabetes.

Teet har även visat sig ha en lugnande inverkan på stress och stärker ditt immunförsvar. Hos Gott grönt te finner du även en rad andra hälsofrämjande teer för till exempel dämpat sötsug eller sömnbrist.

 Klicka här för att köpa produkten


Jennie Nysted, Frilansskribent

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.