15 huskurer som lindrar din förkylning

huskurer

Slipp tråkiga förkylningar, ”vabbruari” och att lägga pengar på dyra läkemedel med smarta huskurer. Håll dig och familjen friska i vårvintern med 15 knep som lindrar allt från migrän till öroninflammation, täppt näsa och feber.

Var det ändå inte farmors huskurer som fungerade allra bäst när vi blev förkylda som barn? Och med vårvinterns växlande väder i kombination med stora folkmassor på gym, skolor, arbetsplaster..  utsätts vårt immunförsvar för dagliga utmaningar, men istället för att köpa dyra läkemedel – prova att lindra förkylningssymptomen på naturlig väg. Här har vi samlat 15 huskurer som för allt från migrän till öroninflammation, täppt näsa och feber.

huskurer

15 huskurer som lindrar din förkylning

1. Choklad – Har du en besvärlig hosta kan en bit mörk choklad hjälpa! Kakaobönan innehåller nämligen teobromin som har en hostdämpande effekt.

2. Honung – Med honung och citron skapar du en huskur mot både hosta och täppt näsa. Skär en citron i två halvor, lägg ena halvan i en mugg och häll kokande vatten + 2 tsk honung över. Under tiden som honungen smälter och citronen mjuknar får du en lenande ånga som näsan kan ha glädje av, innan du sedan dricker dekokten för halsens skull.

3. Lakrits – En kopp te med 1 tsk torkad lakritsrot kan jaga bort hostan. Eller så tar du 1 tsk anisfrön i en mugg och låter det dra i 10–20 minuter. Lakritsroten ger en söt smak men anis kan behöva sötas med lite honung.

huskur


morgontrött

 

Av: Alice Kleiva

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.