Håll dig frisk – 15 huskurer som botar förkylningen

huskurer

Var det ändå inte farmors huskurer som fungerade allra bäst när vi blev förkylda som barn? I stället för att köpa dyra läkemedel på ett apotek botar du lätt förkylningssymptomen på naturlig väg. Här har vi samlat 15 huskurer som botar allt från migrän till öroninflammation, täppt näsa och feber.

huskurer

15 huskurer som botar förkylningen

1. Choklad – Har du en besvärlig hosta kan en bit mörk choklad hjälpa! Kakaobönan innehåller nämligen teobromin som har en hostdämpande effekt.

2. Honung – Med honung och citron skapar du en huskur mot både hosta och täppt näsa. Skär en citron i två halvor, lägg ena halvan i en mugg och häll kokande vatten + 2 tsk honung över. Under tiden som honungen smälter och citronen mjuknar får du en lenande ånga som näsan kan ha glädje av, innan du sedan dricker dekokten för halsens skull.

3. Lakrits – En kopp te med 1 tsk torkad lakritsrot kan jaga bort hostan. Eller så tar du 1 tsk anisfrön i en mugg och låter det dra i 10–20 minuter. Lakritsroten ger en söt smak men anis kan behöva sötas med lite honung.

huskur


morgontrött

 

Av: Alice Kleiva

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras