Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade -recept

Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade -recept

Dagens lunch- eller middagstips är ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade, eller cavolfiore al forno con capperi e paté di olive, som maträtten så vackert heter på italienska. En smakfull maträtt som passar bra till exempelvis fisk. Här hittar du receptet.

Inga betyg än
Gå till recept Skriv ut receptet

Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade

Ingredienser 4 portioner:

– 1 blomkålshuvud

– 2 tsk torkad rosmarin

– 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

– Flingsalt och nymalen svartpeppar

– 1 pkt Zeta 5 Gryner Ekologisk 250 g

– 1 burk Zeta Tapenade oliver och kapris 140 g

– 75 g färsk grönkål riven i mindre bitar med mittstjälken borttagen

– 2 dl färsk gräslök hackad

Gör så här:

1. Värm ugnen till 225°C.

2. Skiva blomkålen och gnid in bitarna i olivolja, rosmarin, salt och peppar.

3. Rosta i ugnen i 20 minuter.

4. Vänd efter halva tiden.

5. Koka upp rikligt med vatten och salta.

6. Lägg i grynen och koka i 5 minuter.

7. Lägg i grönkålen och koka i ytterligare 5 minuter.

8. Låt rinna av i ett durkslag.

9. Blanda ihop med tapenade och ¾ av gräslöken.

10. Servera med blomkålen och toppa med resterande gräslök.

Bon appetit!

Text: Anna Lissjanis

Recept och foto: Zeta.nu

Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade -recept
Print Pin
Inga betyg än

Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade -recept

Måltid Middag
Tag blomkål, blomkålsrecept, gott med blomkål, gott recept blomkål, recept blomkål, recept grönsaker, vegetariskt, vegetariskt recept
Specialkost Vegetariskt
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.