Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade -recept

Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade -recept

Dagens lunch- eller middagstips är ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade, eller cavolfiore al forno con capperi e paté di olive, som maträtten så vackert heter på italienska. En smakfull maträtt som passar bra till exempelvis fisk. Här hittar du receptet.

Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade

Ingredienser 4 portioner:

– 1 blomkålshuvud

– 2 tsk torkad rosmarin

– 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

– Flingsalt och nymalen svartpeppar

– 1 pkt Zeta 5 Gryner Ekologisk 250 g

– 1 burk Zeta Tapenade oliver och kapris 140 g

– 75 g färsk grönkål riven i mindre bitar med mittstjälken borttagen

– 2 dl färsk gräslök hackad

Gör så här:

1. Värm ugnen till 225°C.

2. Skiva blomkålen och gnid in bitarna i olivolja, rosmarin, salt och peppar.

3. Rosta i ugnen i 20 minuter.

4. Vänd efter halva tiden.

5. Koka upp rikligt med vatten och salta.

6. Lägg i grynen och koka i 5 minuter.

7. Lägg i grönkålen och koka i ytterligare 5 minuter.

8. Låt rinna av i ett durkslag.

9. Blanda ihop med tapenade och ¾ av gräslöken.

10. Servera med blomkålen och toppa med resterande gräslök.

Bon appetit!

Text: Anna Lissjanis

Recept och foto: Zeta.nu

Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade -recept
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade -recept

Måltid Middag
Tag blomkål, blomkålsrecept, gott med blomkål, gott recept blomkål, recept blomkål, recept grönsaker, vegetariskt, vegetariskt recept
Specialkost Vegetariskt
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg