Billigt, klimatsmart och enkelt – vi testar Matsmart

matsmart

Artikel i samarbete med Matsmart

Matsmart är hemsidan som hjälper dig att spara pengar när du handlar, samtidigt som du gör miljön en tjänst. Men håller de vad de lovar? Vi har testat själva för att få svaret – och bjuder dessutom på en liten julklapp i form av rabatt.

Det påstås inte bara vara billigt, utan också klimatsmart och enkelt. Ja, det verkar onekligen just smart att handla på Matsmart – men stämmer alla dessa påståenden? Eller är det för bra för att vara sant? Det testar vi på Sporthälsa genom att göra en egen beställning på Matsmart.

Utbudet på Matsmart

Det första jag slås av när jag går in på hemsidan är att det är långt ifrån bara mat du hittar där. Tvärtom kan du just nu klicka hem allt från underkläder till disktrasor. Det finns till och med en helt egen avdelning för träning och viktnedgång.

Utbudet varierar dock hela tiden. Allting som säljs är nämligen saker som skulle ha slängts i vanliga fall – till exempel för att det har producerats för många exemplar, förpackningen har något designfel eller det är kort bäst före-datum.

Gott klimatsamvete

När jag handlar där räddar jag alltså produkterna, vilket bidrar till ett minskat svinn. Med tanke på att vi behöver bli bättre på att ta vara på jordens resurser har jag gott samvete när jag fyller varukorgen med bland annat proteinbars och energidryck.

Minst lika imponerad blir jag över priserna. Jag får mellan 30 till 75 procent rabatt på alla produkterna jag slutligen bestämmer mig för att beställa – det är inte lätt när det finns så mycket att välja mellan. Till exempel betalar jag bara 149 kronor för ett flak energidryck som i vanliga fall hade kostat 299.

Lätt som en plätt

Att göra beställningen är lätt som en plätt, och jag får själv välja om mitt paket ska komma till ett utlämningsställe eller om det ska levereras till dörren (självklart på ett miljövänligt sätt). De erbjuder faktiskt hemleverans till hela Sverige, vilket är något som gör dem unika.

Det dröjer bara två dagar innan jag får mail om att min beställning är packad och redo att levereras. Då kan jag lätt välja om jag vill ändra leveransdag och göra andra val, som om jag vill att budet lämnar paketet utanför dörren eller om de ska knacka på.

Trygg och säker leverans

När budet är på väg kan jag enkelt följa den i mobilen. Jag är inte hemma när det är dags för mitt paket att levereras, men kan ändå känna mig säker på att det har kommit fram som det ska. Hur? Jag får ett sms med en bild där jag kan se paketet framför min dörr.

När jag kommer hem och öppnar paketet känner jag mig minst sagt nöjd och kan utan problem konstatera att Matsmart höll vad de lovade. Så nu när jag smaskar i mig mina bars gör jag det med vetskapen om att jag både har sparat pengar och bidragit till att rädda planeten – utan att lyfta ett finger.

Omdömet av Matsmart

Ja, vid det här laget har ni nog förstått att jag är minst sagt nöjd med min beställning och gärna handlar där fler gånger. Oavsett om ditt mål är att sänka hushållets utgifter, vara en klimathjälte eller bara handla på ett enkelt och säkert sätt bör du definitivt göra ett besök på Matsmart.

Rabattkod

Vill du spara extra mycket pengar vid nästa köp? Med koden SPORTHALSA50 får du 50 kronor i rabatt vid köp för minst 350 kronor. Gäller en gång per kund fram till den 15/12 2020.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.