Smidigt stekpannebröd av enbart 4 ingredienser

stekpannebröd

Pang ner i stekpannan gör du smidigt bröd att fylla med godsaker. Prova Jenny och Magnus Anderssons recept ur boken ”Nyttigare Gott” till nästa tacokväll eller sommarens picknick.

Göra ditt egna, glutenfria stekpannebröd är både lätt och gott. Allt du behöver är 4 ynka ingredienser och en torr stekpanna, sen är det bara att vispa ihop allt och steka efter behov. Bröd du kan äta som det är till en krämig gryta eller soppa, använda som pizzabotten, fylla med tacosfärs eller goda röror till sommarens picknick?

Receptet får du av Jenny och Magnus Anderssons, paret som efter en lång tids sjukdom fann hälsan- och fick livet tillbaka genom en kostförändring. Mer om det kan du läsa i bloggen ”Under vårt tak”, plus hitta inspiration att prova deras framgångsrecept själv?

I sin andra bok, ”Nyttigare Gott – Naturligt fritt från gluten, laktos och vitt socker” hittar du massor av läckra bakverk naturligt fria från gluten, laktos samt vitt socker. Allt från goda matbröd till något gott till kaffet, kalaset och fredagsmyset. Här ett gott och enkelt exempel!

stekpannebröd

Stekpannebröd

Ingredienser till 4 bröd:

  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1,2 dl tapiokastärkelse
  • 1,2 dl mandelmjöl
  • 1 krm salt

Så här gör du:

  1. Mät upp och vispa samman kokosmjölk, tapiokastärkelse, mandelmjöl och salt i en bunke.
  2. Sätt på medelvärme i en torr stekpanna med keramisk beläggning.
  3. Häll ner knappt 1 dl smet till varje bröd i pannan och stek på medelvärme ca 2 minuter på varje sida.
  4. När du väl vänt brödet så kan du vända det flera gånger tills du är nöjd med färg och struktur.
  5. Fyll brödet med något gott och ta med på picknicken som en god wrap eller varför inte använda det som tortillabröd när du gör tacos.

Tips: Pressa ner lite vitlök i smeten för ett vitlöksbröd eller varför inte smaksätta med härliga färska örter.

stekpannebröd
Skriv ut Pin
5 från 1 röst

Stekpannebröd

Måltid Efterrätt
Tag bröd, brödrecept, glutenfritt, Nyttigare Gott, stekpannebröd
Specialkost Glutenfritt, Paleo
Portioner 4 bröd

Ingredienser

  • 2,4 dl kokosmjöl
  • 1,2 dl tapiokastärkelse
  • 1,2 dl mandelmjöl
  • 1 krm salt

Instruktioner

  • Mät upp och vispa samman kokosmjölk, tapiokastärkelse, mandelmjöl och salt i en bunke.
  • Sätt på medelvärme i en torr stekpanna med keramisk beläggning.
  • Häll ner knappt 1 dl smet till varje bröd i pannan och stek på medelvärme ca 2 minuter på varje sida.
  • När du väl vänt brödet så kan du vända det flera gånger tills du är nöjd med färg och struktur.
  • Fyll brödet med något gott och ta med på picknicken som en god wrap eller varför inte använda det som tortillabröd när du gör tacos.

Om du önskar hälsosamma och goda recept för bröd, bullar, kakor, tårtor och massa annat gott så är detta boken för dig! Du hittar boken Nyttigare gott här på Isaberg Förlag AB.

Kontaktuppgifter till författarna Jenny och Magnus Andersson

Gillar du stekpannebröd rekommenderar vi även:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg