Saftigt, gott bananbröd – enkelt recept

bananbröd

Har du bruna bananer där hemma är det perfekt att blanda ihop och grädda ditt eget bananbröd. Här hittar du ett enkel recept för saftigt, gott och hälsosamt bröd.

Att använda banan vid matlagning och bakning har blivit allt mer populärt, inte bara för bananbröd. Trenden med rawfood och naturliga ingredienser är här för att stanna. Bananens egenskaper är att bidra med sötma och saftighet. Prova att baka detta busenkla bananbröd så förstår du vad vi menar.

Saftigt, gott bananbröd

Ingredienser:

  • 3 riktigt mogna bananer
  • 4 dl havregryn
  • 1/2 dl kokosolja (smält)
  • 2 st ägg
  • 2 msk linfrön
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk brödkryddor (alt. kanel, kardemumma eller vad du gillar)
  • 1 nypa salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Mät upp havregrynet och mixa tills du får ett mjöl av det.
  3. Tillsätt nu resterande ingredienser i matberedaren eller mixern och kör tills du får en kladdig smet.
  4. Smörj en brödform med kokosolja eller använd ett bakplåtspapper och ha sedan i smeten, toppa med lite pumpakränor, solroskärnor eller annat du gillar.
  5. Grädda i ugnen cirka 25-30 minuter. Brödet ska vara lite kladdigt i mitten.
  6. Ät och njut som det är, eller med pålägg, t.ex. färskost.


Skriv ut recept
Bananbröd
bananbröd
Votes: 15
Betyg: 3.73
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Frukost, Mellanmål
specialkost Glutenfritt
Portioner
Ingredienser
måltid Frukost, Mellanmål
specialkost Glutenfritt
Portioner
Ingredienser
bananbröd
Votes: 15
Betyg: 3.73
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Mät upp havregrynet och mixa tills du får ett mjöl av det.
  3. Tillsätt nu resterande ingredienser i matberedaren eller mixern och kör tills du får en kladdig smet.
  4. Smörj en brödform med kokosolja eller använd ett bakplåtspapper och ha sedan i smeten, toppa med lite pumpakränor, solroskärnor eller annat du gillar.
  5. Grädda i ugnen cirka 25-30 minuter. Brödet ska vara lite kladdigt i mitten.
  6. Ät och njut som det är, eller med pålägg, t.ex. färskost.

Gillar du bananbröd rekommenderar vi även:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.