Cupcakes av banan och havre

cupcakes

Baka saftiga, smarriga cupcakes med choklad, banan och havre. Energi och njutning i en härlig blandning.

Cupcakes är inte bara goda, utan kan vara lika smidiga som en bar när du är på språng. Med ingredienser som banan och havre – perfekt för energi i samband med din träning eller som ett näringsrikt tillbehör till kaffet?

Cupcakes med choklad, banan och havre

Ingredienser:

  • 7,5 dl havregryn
  • 2 msk sötströ
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl mosad mogen banan
  • 2 msk olivolja
  • 2 stora ägg
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk chokladbitar (alt. hallon, nötter eller vad du gillar)

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Smörj en plåt med 12 muffinformar eller ställ ut pappersformar på en vanlig plåt.
  2. Rör ihop havregryn, sötströ, kanel, salt och bakpulver i en stor skål.
  3. I en separat skål – vispa ihop mosade bananer, olja, ägg och vaniljpulver väl. Tillsätt sedan även mjölk.
  4. Häll mjölkblandningen över havreblandningen och rör om. Smeten ska vara lös.
  5. Använd en glass-skopa eller skål för att fylla de färdiga muffinsformarna hela vägen till toppen. Se till att varje form är jämnt fylld med havreblandning och vätska.
  6. Strö över chokladbitar eller vad du önskar och baka i ca 20-25 minuter eller tills de är lätta och bara bruna på kanterna. O.b.s. – baktiden kan vara lite längre om du använder pappersformar.
  7. Om du använde pappersformar, låt kopparna svalna helt för att lättare avlägsnas. Om du använde muffinsplåt, låt dem sitta i ca 5-10 minuter innan du tar bort dem från plåten.
  8. Servera gärna varma.
Skriv ut recept
Cupcakes av banan och havre
cupcakes
Votes: 3
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
cupcakes
Votes: 3
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 200°. Smörj en plåt med 12 muffinformar eller ställ ut pappersformar på en vanlig plåt.
  2. Rör ihop havregryn, sötströ, kanel, salt och bakpulver i en stor skål.
  3. I en separat skål – vispa ihop mosade bananer, olja, ägg och vaniljpulver väl. Tillsätt sedan även mjölk.
  4. Häll mjölkblandningen över havreblandningen och rör om. Smeten ska vara lös.
  5. Använd en glass-skopa eller skål för att fylla de färdiga muffinsformarna hela vägen till toppen. Se till att varje form är jämnt fylld med havreblandning och vätska.
  6. Strö över chokladbitar eller vad du önskar och baka i ca 20-25 minuter eller tills de är lätta och bara bruna på kanterna. O.b.s. – baktiden kan vara lite längre om du använder pappersformar.
  7. Om du använde pappersformar, låt kopparna svalna helt för att lättare avlägsnas. Om du använde muffinsplåt, låt dem sitta i ca 5-10 minuter innan du tar bort dem från plåten.

Recept och bilder: The Merchant Baker

5 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras