Baka saftiga, smarriga cupcakes med choklad, banan och havre. Energi och njutning i en härlig blandning.
Cupcakes är inte bara goda, utan kan vara lika smidiga som en bar när du är på språng. Med ingredienser som banan och havre – perfekt för energi i samband med din träning eller som ett näringsrikt tillbehör till kaffet?
Cupcakes med choklad, banan och havre
Ingredienser:
- 7,5 dl havregryn
- 2 msk sötströ
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 2,5 dl mosad mogen banan
- 2 msk olivolja
- 2 stora ägg
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 5 dl mjölk
- 2 msk chokladbitar (alt. hallon, nötter eller vad du gillar)
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°. Smörj en plåt med 12 muffinformar eller ställ ut pappersformar på en vanlig plåt.
- Rör ihop havregryn, sötströ, kanel, salt och bakpulver i en stor skål.
- I en separat skål – vispa ihop mosade bananer, olja, ägg och vaniljpulver väl. Tillsätt sedan även mjölk.
- Häll mjölkblandningen över havreblandningen och rör om. Smeten ska vara lös.
- Använd en glass-skopa eller skål för att fylla de färdiga muffinsformarna hela vägen till toppen. Se till att varje form är jämnt fylld med havreblandning och vätska.
- Strö över chokladbitar eller vad du önskar och baka i ca 20-25 minuter eller tills de är lätta och bara bruna på kanterna. O.b.s. – baktiden kan vara lite längre om du använder pappersformar.
- Om du använde pappersformar, låt kopparna svalna helt för att lättare avlägsnas. Om du använde muffinsplåt, låt dem sitta i ca 5-10 minuter innan du tar bort dem från plåten.
- Servera gärna varma.
Cupcakes av banan och havre
Ingredienser
- 7,5 dl havregryn
- 2 msk sötströ
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 2,5 dl mosad banan
- 2 msk olivolja
- 2 st ägg
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 5 dl mjölk
- 2 msk chokladbitar alt. hallon, nötter eller vad du gillar
Instruktioner
- Värm ugnen till 200°. Smörj en plåt med 12 muffinformar eller ställ ut pappersformar på en vanlig plåt.
- Rör ihop havregryn, sötströ, kanel, salt och bakpulver i en stor skål.
- I en separat skål – vispa ihop mosade bananer, olja, ägg och vaniljpulver väl. Tillsätt sedan även mjölk.
- Häll mjölkblandningen över havreblandningen och rör om. Smeten ska vara lös.
- Använd en glass-skopa eller skål för att fylla de färdiga muffinsformarna hela vägen till toppen. Se till att varje form är jämnt fylld med havreblandning och vätska.
- Strö över chokladbitar eller vad du önskar och baka i ca 20-25 minuter eller tills de är lätta och bara bruna på kanterna. O.b.s. – baktiden kan vara lite längre om du använder pappersformar.
- Om du använde pappersformar, låt kopparna svalna helt för att lättare avlägsnas. Om du använde muffinsplåt, låt dem sitta i ca 5-10 minuter innan du tar bort dem från plåten.
Recept och bilder: The Merchant Baker
Hej!
250 grader var för varmt och de blev brända du kanske skrivit fel temp eller? 🙂
Hej,
Har precis bakad cupkakes. Med havre och banan, och dem blev jätte goda👍🏼👍🏼
Vad roligt att höra. Tack för att du berättar! 🙂
Jättegoda! Barnen älskade dem, perfekt mellis.
Underbart att höra! 🙂