Har du bruna bananer där hemma är det perfekt att blanda ihop och grädda ditt eget bananbröd. Här hittar du ett enkel recept för saftigt, gott och hälsosamt bröd.
Att använda banan vid matlagning och bakning har blivit allt mer populärt, inte bara för bananbröd. Trenden med rawfood och naturliga ingredienser är här för att stanna. Bananens egenskaper är att bidra med sötma och saftighet. Prova att baka detta busenkla bananbröd så förstår du vad vi menar.
Saftigt, gott bananbröd
Ingredienser:
- 3 riktigt mogna bananer
- 4 dl havregryn
- 1/2 dl kokosolja (smält)
- 2 st ägg
- 2 msk linfrön
- 2 msk pumpakärnor
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk brödkryddor (alt. kanel, kardemumma eller vad du gillar)
- 1 nypa salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Mät upp havregrynet och mixa tills du får ett mjöl av det.
- Tillsätt nu resterande ingredienser i matberedaren eller mixern och kör tills du får en kladdig smet.
- Smörj en brödform med kokosolja eller använd ett bakplåtspapper och ha sedan i smeten, toppa med lite pumpakränor, solroskärnor eller annat du gillar.
- Grädda i ugnen cirka 25-30 minuter. Brödet ska vara lite kladdigt i mitten.
- Ät och njut som det är, eller med pålägg, t.ex. färskost.
Bananbröd
Ingredienser
- 3 st bananer mogna / övermogna
- 4 dl havregryn
- 0,5 dl kokosolja smält
- 2 st ägg
- 2 msk linfrö
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk brödkryddor alt. kanel, kardemumma
- 1 nypa salt
- 2 msk pumpakärnor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Mät upp havregrynet och mixa tills du får ett mjöl av det.
- Tillsätt nu resterande ingredienser i matberedaren eller mixern och kör tills du får en kladdig smet.
- Smörj en brödform med kokosolja eller använd ett bakplåtspapper och ha sedan i smeten, toppa med lite pumpakränor, solroskärnor eller annat du gillar.
- Grädda i ugnen cirka 25-30 minuter. Brödet ska vara lite kladdigt i mitten.
- Ät och njut som det är, eller med pålägg, t.ex. färskost.