Saftigt, gott bananbröd – enkelt recept

bananbröd
3.72 från 14 röster
Gå till recept Skriv ut receptet

Har du bruna bananer där hemma är det perfekt att blanda ihop och grädda ditt eget bananbröd. Här hittar du ett enkel recept för saftigt, gott och hälsosamt bröd.

Att använda banan vid matlagning och bakning har blivit allt mer populärt, inte bara för bananbröd. Trenden med rawfood och naturliga ingredienser är här för att stanna. Bananens egenskaper är att bidra med sötma och saftighet. Prova att baka detta busenkla bananbröd så förstår du vad vi menar.

Saftigt, gott bananbröd

Ingredienser:

  • 3 riktigt mogna bananer
  • 4 dl havregryn
  • 1/2 dl kokosolja (smält)
  • 2 st ägg
  • 2 msk linfrön
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk brödkryddor (alt. kanel, kardemumma eller vad du gillar)
  • 1 nypa salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Mät upp havregrynet och mixa tills du får ett mjöl av det.
  3. Tillsätt nu resterande ingredienser i matberedaren eller mixern och kör tills du får en kladdig smet.
  4. Smörj en brödform med kokosolja eller använd ett bakplåtspapper och ha sedan i smeten, toppa med lite pumpakränor, solroskärnor eller annat du gillar.
  5. Grädda i ugnen cirka 25-30 minuter. Brödet ska vara lite kladdigt i mitten.
  6. Ät och njut som det är, eller med pålägg, t.ex. färskost.

bananbrod_1 - bananbröd

bananbröd
Skriv ut Pin
3.72 från 14 röster

Bananbröd

Måltid Frukost, Mellanmål
Tag bananbröd, banankaka
Specialkost Glutenfritt

Ingredienser

  • 3 st bananer mogna / övermogna
  • 4 dl havregryn
  • 0,5 dl kokosolja smält
  • 2 st ägg
  • 2 msk linfrö
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk brödkryddor alt. kanel, kardemumma
  • 1 nypa salt
  • 2 msk pumpakärnor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Mät upp havregrynet och mixa tills du får ett mjöl av det.
  • Tillsätt nu resterande ingredienser i matberedaren eller mixern och kör tills du får en kladdig smet.
  • Smörj en brödform med kokosolja eller använd ett bakplåtspapper och ha sedan i smeten, toppa med lite pumpakränor, solroskärnor eller annat du gillar.
  • Grädda i ugnen cirka 25-30 minuter. Brödet ska vara lite kladdigt i mitten.
  • Ät och njut som det är, eller med pålägg, t.ex. färskost.

Gillar du bananbröd rekommenderar vi även:

Commenter's avatar
Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

Inga kommentarer
3.72 from 14 votes (14 ratings without comment)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.