Go Back
bananbröd
Print Pin
3.72 från 14 röster

Bananbröd

Måltid Frukost, Mellanmål
Tag bananbröd, banankaka
Specialkost Glutenfritt

Ingredienser

  • 3 st bananer mogna / övermogna
  • 4 dl havregryn
  • 0,5 dl kokosolja smält
  • 2 st ägg
  • 2 msk linfrö
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk brödkryddor alt. kanel, kardemumma
  • 1 nypa salt
  • 2 msk pumpakärnor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Mät upp havregrynet och mixa tills du får ett mjöl av det.
  • Tillsätt nu resterande ingredienser i matberedaren eller mixern och kör tills du får en kladdig smet.
  • Smörj en brödform med kokosolja eller använd ett bakplåtspapper och ha sedan i smeten, toppa med lite pumpakränor, solroskärnor eller annat du gillar.
  • Grädda i ugnen cirka 25-30 minuter. Brödet ska vara lite kladdigt i mitten.
  • Ät och njut som det är, eller med pålägg, t.ex. färskost.