Baka eget fröknäckebröd

Baka eget fröknäckebröd

Att fröknäckebröd blivit ett vanligt inslag på brödhyllan, på restauranger och i våra hem är inte så konstigt. Här får du veta varför och receptet på detta trendbröd.

Hemligheten bakom att fröknäckebröd blivit så populärt är dels på grund av den fantastiska, nötiga smaken, den knapriga konsistensen och att det är så lätt att baka. Dels på grund av innehållet. Med i huvudsak frön som ingrediens är det ett lämpligt bröd för såväl laktos- som glutenintolerant, samt dig som vill säkerställa intaget av fibrer, proteiner, vitaminer, mineraler och goda fetter. Det perfekta brödet året om, men just nu extra passande till påskägget!

Fröknäckebröd

Ingredienser till cirka 1 plåt beroende på tjocklek

– 2 dl hela linfrön

– 2 dl solrosfrön

– 2 dl pumpafrön

– 2 dl psylliumfrön alt. sesamfrön

– 1 tsk salt

– 4 ägg

– 2 msk smält kokosolja

– Gärna flingsalt att strö över

Gör så här:

1. Blanda alla fröer och salt i en skål.

2. Rör ihop ägg och smält kokosolja och häll i fröblandningen. Blanda.

3. Platta ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och skär i så stora bitar du vill ha.

4. Grädda i mitten av ugnen i 160° i ca. 30 minuter. Låt svalna och bryt isär.

Text och foton: Anna Lissjanis

Skriv ut recept
Baka eget fröknäckebröd
Baka eget fröknäckebröd
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Mellanmål
specialkost Glutenfritt, Laktosfritt
Portioner
måltid Mellanmål
specialkost Glutenfritt, Laktosfritt
Portioner
Baka eget fröknäckebröd
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras