Go Back
fröknäckebröd
Print Pin
3 från 2 röster

Fröknäckebröd

Måltid Frukost, Mellanmål
Tag baka eget fröknäckebröd, baka fröknäcke, baka fröknäckebröd, fröknäcke, fröknäckebröd, recept fröknäcke, recept fröknäckebröd
Specialkost Glutenfritt, Laktosfritt

Ingredienser

  • 2 dl Solrosfrön
  • 2 dl linfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 dl sesamfrön
  • 2 dl vatten kokt och tillsätt mer om konsistensen blir för tjock
  • 0,5 tsk sakt
  • 4 st ägg
  • 2 msk kokosolja smält
  • 1 msk flingsalt att toppa med

Instruktioner

  • Blanda alla fröer och salt i en skål.
  • Tillsätt varmt vatten. Rör ihop eventuella ägg och smält kokosolja och häll i fröblandningen. Blanda.
  • Platta ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och skär i så stora bitar du vill ha.
  • Grädda i mitten av ugnen i 175° i ca. 30 minuter (beroende på hur tjockt du gör ditt fröknäckebröd).
  • Låt svalna och bryt isär. Går fint att frysa in.