Baka eget fröknäckebröd – enkelt recept

fröknäckebröd

Att fröknäckebröd blivit ett vanligt inslag på brödhyllan, på restauranger och i våra hem är inte så konstigt. Här får du veta varför och receptet på det goda trendbrödet.

Hemligheten bakom att fröknäckebröd blivit så populärt är dels på grund av den fantastiska, nötiga smaken, den knapriga konsistensen och att det är så lätt att baka. Dels på grund av innehållet. Med i huvudsak frön som ingrediens är det ett lämpligt bröd för såväl laktos- som glutenintolerant, samt dig som vill säkerställa intaget av fibrer, proteiner, vitaminer, mineraler och goda fetter. Fröknäckebröd är det perfekta brödet året om, men just idag extra passande på Knäckebrödets dag. Så här bakar du ditt eget.

fröknäckebröd

Fröknäckebröd

Ingredienser till cirka 1 plåt:

  • 2 dl hela linfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 dl psylliumfrön alt. sesamfrön
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • ev 4 st ägg för ökad proteinhalt
  • 2 msk smält kokosolja
  • flingsalt att strö över

Gör så här:

  1. Blanda alla fröer och salt i en skål.
  2. Tillsätt varmt vatten. Rör ihop eventuella ägg och smält kokosolja och häll i fröblandningen. Blanda.
  3. Platta ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och skär i så stora bitar du vill ha.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 175° i ca. 30 minuter (beroende på hur tjockt du gör ditt fröknäckebröd).
  5. Låt svalna och bryt isär. Går fint att frysa in.
fröknäckebröd
Skriv ut Pin
3 från 2 röster

Fröknäckebröd

Måltid Frukost, Mellanmål
Tag baka eget fröknäckebröd, baka fröknäcke, baka fröknäckebröd, fröknäcke, fröknäckebröd, recept fröknäcke, recept fröknäckebröd
Specialkost Glutenfritt, Laktosfritt

Ingredienser

  • 2 dl Solrosfrön
  • 2 dl linfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 dl sesamfrön
  • 2 dl vatten kokt och tillsätt mer om konsistensen blir för tjock
  • 0,5 tsk sakt
  • 4 st ägg
  • 2 msk kokosolja smält
  • 1 msk flingsalt att toppa med

Instruktioner

  • Blanda alla fröer och salt i en skål.
  • Tillsätt varmt vatten. Rör ihop eventuella ägg och smält kokosolja och häll i fröblandningen. Blanda.
  • Platta ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och skär i så stora bitar du vill ha.
  • Grädda i mitten av ugnen i 175° i ca. 30 minuter (beroende på hur tjockt du gör ditt fröknäckebröd).
  • Låt svalna och bryt isär. Går fint att frysa in.

Ät och njut med ditt favoritpålägg!

Gillar du fröknäckebröd rekommenderar vi även:

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg