10 mellanmål på språng

10 mellanmål på språng

Att äta ett eller flera mellanmål är inget måste, men för många en nödvändighet för att inte tappa energin eller bli alltför hungrig mellan huvudmålen. Kvarg och keso är populära mellanmål, men kräver att du har tillgång till kylskåp. Här tipsar vår bloggare Lisa om hälsosamma mellanmål som inte kräver kylskåp och på så sätt enkelt kan intas på språng.

Precis som allt annat är ditt behov av mellanmålsbehov individuellt, men som sagt – bra för vissa. Dig som hellre äter lite och ofta än enstaka stora måltider, som tränar och/eller har får lång stund innan nästa huvudmåltid. Då kan det vara fint att ha få i sig något som går snabbt, kanske för att påskynda återhämtningen efter träning eller/och håller energi och humör på topp hela dagen. Gärna också något som smakar gott, vilket inte behöver vara så krångligt.

Inför en ny vecka bjuder vår bloggare Lisa på hälsosamma mellanmål som inte kräver kylskåp och på så sätt enkelt kan intas på språng.


10 mellanmål på språng

1. Kvarg eller keso toppat med frysta bär. Mixa eventuellt kvarg med frusen banan för söt smak och toppa med frysta bär. Lägg i en liten matlåda. Bären funkar som kylklamp.

2. Rostade sojabönor/kikärtor. Här hittar du Kajsas receptet

3. Kokta ägg. Smart förpackat mellanmål, fullproppat med näring.

4. Ris- eller majskakor. Pimpa förslagsvis med nötsmör.


5. Chiapudding med frysta bär i botten. Blanda 2 msk chiafrön med 2 dl mandelmjölk/vanlig mjölk och en nypa vaniljpuver i en burk du kan ta med. Tack vare bären håller puddingen sig kall i ett par timmar!

6. Morotsstavar.

7. Naturella nötter.


8. Proteinbar eller rawfoodbollar. Bollar gör du enkelt genom att mixa en påse naturella nötter med urkärnade dadlar, 2 msk kokosolja, 2 msk kakao, 1 msk kaffe. Rulla i kokos och ta med i en liten låda. Mums!

9. Frukt i alla dess former.


10. Fröknäcke eller annan slags macka med pålägg. Recept på hemgjort fröknäcke bjuder Anna på här.

 

För mer inspiration inom träning och hälsa – följ Lisa Johansson här.

 

Text och samtliga foton: Anna Lissjanis

10 mellanmål på språng
Skriv ut Pin
5 från 2 röster

10 mellanmål på språng

Måltid Mellanmål
Tag mellanmål, mellanmål att ta med, mellanmål på språng, mellanmålstips, mellis, olika mellanmål, tips på mellanmål
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg