LÖPNING

Hur undviker du skav när du springer?

Hur undviker du skav när du springer?

För oss löpare är skav mellan låren, runt och på brösten, armhålorna och fötterna egentligen inget konstigare än skoskav. De där friktionsskador på huden orsakas av kombinationen fukt, salt från svett, värme, rörelse och grova textiler. Ni vet alla vad jag pratar om, eller hur! Men hur löser ni problemet?

Löpstyrka i backe – 3 övningar

Löpstyrka i backe – 3 övningar

Föredrar du styrketräning framför löpning? Eller är det så att du vill köra stärkande löpstyrka inför dina springturer eller annan idrott? I rumpa, lår, core, kring höft och knän? Testa att bryta av dina löprundor med ett par pulshöjande benövningar i en lämplig backe.

Att springa med livet som insats

Att springa med livet som insats Skräckloppet för alla (modiga)

Succén Run For Your Lives är tillbaka, närmast i Örebro 28 oktober. Hinder- och skräcklöparloppet som ger dig en verklig anledning att träna. Spring, gå eller kryp genom en zombieapokalyptiskt värld. Vågar du anta utmaningen att ta dig genom en upp- och nervänd stadskärna, direkt hämtad från Walking Dead. Kaotisk och full av hungriga zombies, men en medalj och oförglömlig adrenalinkick hägrar.

Förbered dig inför ditt löplopp

Förbered dig inför ditt löplopp – träningen, maten, kläderna, mentalt

I och med den ihållande löpboomen kan du springa löplopp året om, nu på hösten några av Sveriges största som Lidingöloppet och Tjejmilen. En fantastisk morot för att hålla i träningen och få en upplevelse i form av löpfest med likasinnade. Har du ett löplopp i sikte? Några tips för hur du förbereder dig fysiskt och mentalt hittar du här.

I fjällen är allting större än dig

I fjällen är allting större än dig Sara Rönne guidar dig i Svenska fjällen

I en tid då vi har eller kan skaffa allt finns det något som fascinerar mer än allt annat: skog, berg och hav. Vi springer i lätta skor för att bli snabbare på asfalt, vi väljer platta lopp för att sätta personbästa på tävling och vi tränar för att optimera både oss själva och vår prestation. Som en kontrast till allt vi kan kontrollera vill Sara Rönne bjuda in dig till löpning i fjällen och guida dig med sina bästa tips.