Det började som en lyx- och statusvara under sena 1700-talet. I dag har socker blivit vardagsmat och utbudet av sötade livsmedel är obegränsat. Men är det så farligt med socker, egentligen?

Det började som en lyx- och statusvara under sena 1700-talet. I dag har socker blivit vardagsmat och utbudet av sötade livsmedel är obegränsat. Men är det så farligt med socker, egentligen?
Sommar och sol ger oss inte bara en vacker bränna. För mycket av det goda kan i stället ha en motsatt effekt. Hudvårdsterapeuten Anna Haegerstam tipsar om hur du får en fin hy i sommar.
Gamla bananer? Frys in och använd dem vid ett senare tillfälle för att göra glass. Kostexperten Yvonnes recept på hemgjord bananglass är både enkel, god och givetvis fri från socker och onödiga tillsatser.
Ljus, frukost och regelbundenhet. Självklarheter för de flesta men har du tänkt på att det går att optimera sömncykeln så att du vaknar upp när du är som vaknast? Här är tipsen som ger dig en pigg start på dagen.
Chiafrön är inte längre något nytt på marknaden, idag har de flesta hört talats om eller testat superfröet. Många har provat puddingen eller gjort en smoothie med extra chiaboost, men chia går även utmärkt att använda på många andra sätt.
Prenumerera på SportHälsa snackar kost & träning – din hälsopodd med ett nytt avsnitt varje söndag. Lyssna här!