Chiafrön på nya sätt

Chiafrön på nya sätt

Chiafrön är inte längre något nytt på marknaden, idag har de flesta hört talats om eller testat superfröet. Många har provat puddingen eller gjort en smoothie med extra chiaboost, men chia går även utmärkt att använda på många andra sätt.

Chiafrön funkar både i kalla och varma rätter, våga prova dig fram och se förbi puddingen. Här är några enkla tips på hur du kan använda dem på andra sätt i din vardag:

Chiapannkaka
Mixa en banan, två ägg och en matsked chiafrön, stek antingen som en stor pannkaka eller som många små plättar. Blanda ner vaniljpulver, kakao eller bär för att variera smaken.

Powervatten
Blanda några deciliter vatten, limejuice och två matskedar chiafrön för super-vatten-extra-allt.

Chiabröd
När du bakar scones på söndag morgon, prova att blanda ner en eller två matskedar chiafrön.

Köttfärssås med chiabonus
Blanda ner några matskedar i köttfärssåsen för att göra den extra nyttig och näringsrik.

Chiasylt
Gör den klassiska puddingen med hjälp av kokosmjölk (blanda 1dl mjölk med 2 msk chia), låt den stå en timma och stelna. Mixa under tiden 1 dl färska eller tinade jordgubbar. Bland ihop rörorna. Klart! För extra sötma kan du blanda ner lite socker, honung eller sötningsmedel. Vi rekommenderar även en nypa salt och lite vaniljpulver för att höja smakerna.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras