Chokladkaka med hasselnötskräm – supergott, socker- och glutenfritt recept

chokladkaka

En chokladkaka går hem i alla lägen – speciellt om den är bakad med omtanke om den som inte tål gluten eller har diabetes. Det är Martina ”Skippa Sockret” Norlings läckra variant. Ett oemotståndligt gott och enkelt recept, dessutom med uppbyggande protein, hittar du här.

Chokladkaka med hasselnötskräm – supergod, socker- och glutenfri med extra protein

Ingredienser:

  • 1 paket svarta bönor (380 g)
  • 1 dl proteinpulver med smak av choklad (Martina använde kasein med smak av kladdkaka)
  • 5 st dadlar
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk kallt kaffe
  • 1 msk lättströ eller annan valfri sötning
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa flingsalt
  • Hasselnötskräm

Gör så här:

  1. Börja med att skölja av bönorna ordentligt och låta rinna av.
  2. Kärna ur dadlarna och mixa till en slät massa i en matberedare eller mixer.
  3. Tillsätt nu resterande ingredienser och mixa tills allt går ihop till en krämig smet. Smaka av om du önskar mer sötning, starkare kaffesmak, lite mer sälta osv.
  4. Spreja kokosfett eller liknande i en valfri form med exempelvis löstagbar kant och häll sedan i chokladsmeten.
  5. Grädda på 170 grader i cirka 15 minuter. Håll lite koll, kakan ska vara kladdig när du tar ut den. Låt gärna kakan stå först framme en stund och sedan i kylen för att sätta sig innan du toppar med hasselnötskräm

Recept och foton: Martina Norling. Följ hennes blogg här för att inte missa andra läckerheter.

Skriv ut recept
Chokladkaka med hasselnötskräm – supergod, socker- och glutenfri med extra protein
chokladkaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Efterrätt
specialkost Glutenfritt
kcal 400-499
Portioner
måltid Efterrätt
specialkost Glutenfritt
kcal 400-499
Portioner
chokladkaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras