Kladdkakans dag – 3 underbara, sockerfria kladdkaksrecept

kladdkakans dag

Är det någon av alla godsakshögtider alla vi chokladälskare gillar är det kladdkakans dag! Här ger vid dig 3 underbart kladdiga recept på kladdkaka i sockerfri tappning.

Självklart är en smula socker då och då är inget att vara rädd för om du inte har diabetes, men de här godingarna är minst lika njutbara som originalet – om inte ännu mer? Prova och hitta din favorit att njuta av på kladdkakans dag eller när du önskar.

Kladdkakans dag – 3 underbara, sockerfria kladdkaksrecept

Kladdkaka sötad med dadlar

Ingredienser:

– 10 dadlar

– 2 ägg

– 2 msk kakao

– 2 msk smält kokosolja

– 1 msk honung

– 2 msk sockerfri hasselnötskräm

– 1 msk kaffe

– 1 dl mandelmjöl

– 1 dl havregryn

Gör så här:

1. Mixa dadlar, ägg och kakao till en slät smet.

2. Smält kokosolja, hasselnötskrämen och honung och blanda detta med dadelsmeten.

3. Tillsätt kaffet och sedan madelmjöl och havregryn och blanda allt samman.

4. Häll upp i en form med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 175° i ca 15-20 minuter. Håll koll på kakan för att undvika att den blir torr.

5. Ta ut kakan och låt den svalna. När den är kall breder du lite extra hasselnötskräm över den. Ställ att svalna i kylen en stund.

6. Servera gärna med lättvispad grädde och färska hallon.

Kladdkaka av avokado

Ingredienser:

– 2 st avokado

– 1 msk kokosolja

– 2 ägg

– 1 dl sötströ eller annan sötning

– 1/2 tsk vaniljpulver

– 5 msk kakao

– 1 dl mandelmjöl

– 40 gram hackad sockerfri mjölkchoklad

– Ev hackade nötter

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 175°.

2. Mosa avokadon och tillsätt sedan resten av ingredienserna förutom chokladen och blanda till en slät smet.

3. Smörj en form med kokosolja och bröa med kokos eller mandelmjöl och fördela smeten i formen. Toppa med hackad choklad!

4. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter, håll koll på kakan för den är godast kladdig. Servera med hackade nötter, kesella, glass eller grädde!

Proteinkladdkaka

Ingredienser:

– 1 dl proteinpulver choklad

– 2 msk kakao

– 1/2 dl mandelmjöl

– 2 ägg

– 1/2 dl kokosolja

– några droppar Stevia eller 1 dl Sötströ

– 1 msk starkt kaffe

– 2 dl vispgrädde eller kokosgrädde

– 50 gram sockerfri choklad

– 1 krm havssalt

– Riven kokos

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 175°.

2. Blanda alla ingredienser förutom salt, grädde och choklad i en skål.

3. Fördela smeten i en form och grädda i ugnen i ca 10 minuter och låt kakan sedan svalna.

4. Smält grädde och choklad i micron eller i en kastrull på spisen och bred/häll detta över kakan (alt. riv över kakan).

5. Toppa gärna med havssalt eller riven kokos. Låt den stelna innan servering ihop med lättvispad grädde.

 

Njut av en riktigt god kladdkakans dag!

P.S. Behöver du hjälp att hitta rätt bland olika träningsanläggningar, tips på häsloinriktade restauranger, spa, kliniker, jobb och utbildningar inom hälsa – missa inte vår hälsoguide!

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet. D.S.

Skriv ut recept
Superkladdig kladdkaka – 3 sockerfria recept
kladdkakans dag
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Efterrätt
specialkost Glutenfritt
kcal 400-499
Portioner
måltid Efterrätt
specialkost Glutenfritt
kcal 400-499
Portioner
kladdkakans dag
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras