Härligt kladdig äppelkladdkaka på bara några minuter

äppelkladdkaka

Variera chokladvarianten med en läcker äppelkladdkaka. Här hittar du recept på en härligt kladdig kladdkaka med säsongens frukt. Snabb, fri från raffinerat socker och full av smarrig smak.

Höstens säsong för Svenska äpplen är perfekt för en äppelkladdkaka som denna. Ett recept att fira Kladdkakansdag med 7 november – eller vilken dag som helst du är sugen. Förutom sagolik smak innehåller den enbart naturliga ingredienser, alltså ett bakverk för dig som både är mån om din hälsa och livsnjutning.

Receptet på äppelkladdkaka får du av Linda Myran, sjuksköterskan och kostrådgivaren med närmare 30 tusen följare på Instagram.

äppelkladdkaka

Kladdig äppelkladdkaka

Ca 4 portioner

Ingredienser

  • 1 rivet äpple
  • 2 ägg
  • 1 dl havregryn (mixa till mjöl)
  • 8 dadlar
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1 nypa salt

Gör så här:

  1. Mixa först dadlarna till en slät smet. 
  2. Mixa i resten. Häll upp i 4 smorda portionsformar typ “creme brulee-formar”.
  3. In i micron 20-30 sek. eller grädda ca 10 min i 175 °C. 
  4. Servera med vaniljkvarg eller yoghurt.
Skriv ut recept
 Kladdig äppelkladdkaka
äppelkladdkaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
äppelkladdkaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Mixa först dadlarna till en slät smet.
  2. Mixa i resten. Häll upp i 4 smorda portionsformar typ "creme brulee-formar".
  3. In i micron 20-30 sek. eller grädda ca 10 min i 175 °C.
  4. Servera med vaniljkvarg eller yoghurt.

Enjoy! Och missa inte att följa Linda Myrman här på Instagram för flera läckra och hälsosamma recept

Vill du ha fler recept på kladdkaka?

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras