Träna med gummiband – 6 övningar för ett komplett helkroppspass

Träna med gummiband

Att träna med gummiband är något av det bästa för smidig hemmaträning, när du är bortrest eller när vädret tillåter – för utomhusträning!

Gummiband är smidiga att ha med dig var som helst. De väger inget, tar ingen plats i resväskan och funkar fint för styrketräning, skonsam prehab och rehab. I veckans träningsprogram visar Lisa Johansson hur du kan träna med gummiband för hela kroppen eller väljer du ut de övningar som passar dig.

Träna med gummiband – 6 övningar för ett komplett helkroppspass

1. Knäböj med axelpress. Kom djupt ner i en knäböj/squat – upp och pressa gummibandet mot himlen eller taket med starka axlar.

2. Stående rodd. Stå på gummibandet och fäll i höften. Dra med armarna nära kroppen och knip åt mellan skulderbladen. Bromsa på vägen ner.

3. Axeldrag åt sidan. Stå på gummibandet och dra med avslappnad nacke och raka armar ut åt sidorna. Spänn till i axlarna i toppläget – bromsa på vägen ner.

4. Rumpkick. Stå på alla fyra och håll i gummibandets ändar. Sätt hälen mot mitten av bandet och sparka med böjt ben fotens undersida mot himlen/taket. Spänn till i rumpan i toppläget – bromsa på vägen ner.

5. Bröstrygg och baksida axlar. Håll i gummibandet och dra med avslappnad nacke och raka armar från mitten och utåt/bakåt. Spänn till mellan skulderbladen och i baksida axlar – bromsa på vägen ihop med händerna igen.

6. Stående magdrag. Stå på gummibandet och håll i ena änden med raka armar från ena sidan. Dra med hjälp av stark mage och fortsatt raka armar i en tänkt båge nerifrån och upp åt andra sidan. Bromsa med magen på vägen ner igen.

Upplägg:

Kör som en cirkel, 1 minut per övning och sida med ca 15-30 sekunders vila mellan varje. Upprepa 3 eller 4 varv beroende på tid och energi. Lycka till!

 

Kläder och skor: Saucony

Övningar: Lisa Johansson, personlig tränare och bloggare här på SportHälsa.

2 Kommentarer
  1. Det är säkert bra Men alla tränare glömmer en stor grupp äldre med rullator och dåliga ben.Dålig kondis .Hitta på något åt oss

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.