Weightsoles ger dig skonsam och stärkande bonusträning – utan att du tänker på det

weight solen

Gillar du att promenader eller springa som motionsform, men känner att det inte ger tillräckligt resultat? Hinner du inte träna så länge som du skulle önska? Här kan du läsa mer om hur du kan öka din styrka, syreupptagningsförmåga och kaloriförbränning – bara med hjälp av ett par sulor. 

Medan du vilar passa på att få din mobilebet bonuskodinnan du sätter igång igen. 227 gram, det låter inte så mycket, men studier visar att användning av sulor med denna vikt i dina träningsskor eller vanliga skor, kan öka din syreupptagningsförmågan med upp till 20,6% och kaloriförbränning med upp till 11,6%.

Vikten är framtagen för att ge maximal effekt, men samtidigt inte medföra en vikt som kan innebära risker för onödiga belastningsskador. Nu kan alltså alla – yngre och äldre, elitidrottare och vardagsmotionärer – förbättra sin hälsa, kondition och benstyrka bara genom att byta ut sulorna i sina skor.

– Många lever i dag med konstant tidsbrist. Genom att lägga i viktsulor i sina vanliga skor tränar man utan att man tänker på det, och känner man stress att hinna med den längre löprundan eller promenaden man hade planerat, så kan man uppnå samma resultat på kortare tid, säger Peter Hedström, ortopedtekniker.

Mer prisvärt än ett gymkort

Weightsoles passar alla åldrar och olika nivåer av motion, men som all annan fysisk aktivitet är det bra att börja lite försiktigt.

– Särskilt om du varit inaktiv en länge period, fortsätter Peter. Börja isåfall med att ´gå in´ dem. Använd kortare stunder hemma eller på jobbet, innan man använder dem i träningssammanhang första gången. Sen har du ett högeffektivt träningsredskap med minimal risk för olika typer av belastningsskador.

Vid frågan om han kan lista de främsta fördelarna med Weightsoles tvekar han inte.

Fördelar med Weightsoles

  1. Du får träning i din vardag, utan att du tänker på det.
  2. Du kan få ut mer av din riktiga träning.
  3. Personer som vill gå ner i vikt och föredrar promenader som motionsform kan få snabbare resultat.
  4. Stor användbarhet – oavsett vem du är och vad du sysslar med! Använd sulorna på golfrundan, på kontoret, på hundpromenaden, hemma, eller var du föredrar – helt utan onödiga belastningsskador.
  5. Prisvärt. Sulorna är en billig investering med tanke på hur mycket du kan använda dem, och är en engångskostnad, jämfört med ett årskort på gym.
  6. Weightsoles är format som ett ortopediskt inlägg. De har ett stöd för de båda längsgående fotvalven samt har en anatomiskt formad häldel för att ge extra stöd åt hälens fettkudde. Inläggen har även gjorts rotationsstabila för att öka fotens stabilitet och på så vis minska eventuella snedställningar.

Just nu finns Weightsoles i ett utförande, men det är mycket möjligt att det längre fram kommer att finnas specialiserade viktsulor för olika typer av motionsformer eller rehabiliteringsbehov.

– Vi vill få folk på fötter helt enkelt!

/Peter Hedström

Läs mer om Weightsoles och hur de kan förenkla din vardag och förbättra din hälsa här.

 

Text: Jennie Kilgren – Copykatt.se

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.