Träna med ViPR – 5 övningar i film

träna med vipr

ViPR är ett gummirör för 3D-träning, alltså där du jobbat i alla olika rörelseplan från kroppens axel. Här visar Anna och Therese hur du kan använda det, fem övningar i veckans träningsfilm.

För att bli vardagsstark och skadefri är det bra att träna så likt dina naturliga rörelser som möjligt. Som att lyfta, förflytta dig och vrida. Det är syftet med redskapet ViPR, som tvingar dig att hålla en stark core och används för funktionell träning i olika riktningar. Du får omedelbart tyngre träning när du ökar hastigheten på rörelserna och själva ViPR-rör finns i olika vikter. Utmärkt för både enskild träning och i grupp. Eller par.

I veckans träningsfilm visar Anna och Therese några övningsvarianter där hela kroppen får träning, men som framför allt ökar din corestyrka, rörlighet och explosivitet.

Träna med ViPR – 5 övningar för styrka, rörlighet och explosivitet

  1. Sidosteg med coretwist
  2. Draken med axelpress
  3. Rodd med framåtlyft
  4. Utfall med sidoböj
  5. Sidorotation med framåtpress

Upplägg: Jobba 1 minut per övning, där du växlar ben och sida. Vila någon minut och upprepa 3 varv eller så många du hinner. Lycka till!

 

Kläder: Lux Crop Top och Lux Tights. Lyxiga tights i mjukt material och bekvämt hög midja. Toppen vadderade kupor som går att ta ur och smickrande passform. Shoppa dem och fler snygga träningskläder här hos Wallderinska.

Skor: Saucony

Övningar: Therese Westerdahl – personlig tränare och bloggare som du är välkommen att följa här för fler träningstips.

Text och film: Anna Lissjanis, personlig tränare och chefredaktör

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras