Storkok! 5 recept till dina middagar och matlådor

storkok

Spara tid och pengar med ett ordentligt storkok till veckans middagar och matlådor. Perfekt att frysa in och plocka fram när du behöver. Här hittar du 5 recept på maträtter som passar utmärkt till storkoket.

Storkok är ett av dom smartaste sätten att slippa vardagsstress, säkerställa gott näringsintag vid dina måltider och spara både tid och pengar. Här har vi samlat varierande maträtter som passar oavsett om du är vegan, köttälskare eller föredrar fisk. Hittar dina favoriter att prova och förbered dina matlådor med recept av Julia Samuelsson.

Storkok! 5 recept till dina middagar och matlådor

241105647_547360563179838_3833928506694657085_n - storkok

1. Tacogratäng

Ingredienser:

  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 gullök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 påse chicken taco
  • 1 burk chunky salsa
  • 1 burk majs
  • 1 pkt kokta röda linser
  • 300 gram minikeso
  • 250 gram philadelphia light
  • salt och svartpeppar
  • riven ost

Gör så här:

  1. För det första hacka löken och fräs några minuter i stekpannan.
  2. Tillsätt därefter kycklingfärs, stek helt klar och krydda med tacokrydda. Därpå häll i salsasås, majs, sköljda linser och låt puttra en liten stund.
  3. Mixa ihop keso och philadelphia med en stavmixer, krydda med salt och svartpeppar tills du är nöjd.
  4. Häll ut i botten på en ugnsform, häll på tacokycklingfärsen och strö över riven ost.
  5. Grädda i ugnen på 200 grader ca 20 minuter.

matlådor

2. Rårakor med skinkröra

En portion

Ingredienser:

  • 2-3 potatisar, ca 250 gram
  • 1 morot
  • 1/2 gullök
  • salt, svartpeppar, vitpeppar
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 röd paprika
  • 100 gram strimlad rökt skinka
  • 150 gram grekisk yoghurt 0%
  • 2 msk lättmajonnäs
  • salt, svartpeppar, vitlökspulver

Gör så här:

  1. För det första skala och grovriv potatisarna och moroten. Finhacka gullöken och blanda ihop allt med kryddorna.
  2. Forma och stek på medelvärme tills de är gyllenbruna.
  3. Därefter finhacka rödlök och paprika. Blanda ihop med resten av ingredienserna, smaka av och krydda ev mer tills du är nöjd.
  4. Toppa till slut rårakorna med röran och lite grönsaker.

matlådor storkok

3. Linsgryta

Ingredienser:

  • 1 aubergine
  • 2 gullök
  • några vitlöksklyftor
  • tomatpuré
  • 1 burk ajvar relish
  • 1 konservburk körsbärstomater
  • 1-2 liter vatten
  • grönsaksfond
  • sojasås
  • torkad timjan
  • spiskummin
  • salt och svartpeppar
  • saft + skal från 1 citron
  • 3 dl röda linser
  • 6 potatisar
  • färsk persilja

Gör så här:

  1. Först dela auberginen i mindre bitar och hacka gullöken. Fräs detta mjukt i en stekgryta.
  2. Tillsätt därefter pressad vitlök och tomatpuré och låt fräsa med några minuter.
  3. Ha ner ajvar relish, körsbärstomater, vatten, fond, sojasås, timjan, spiskummin, salt, svartpeppar och citron.
  4. Låt koka upp och tillsätt linserna. Låt koka ca 5 minuter och skär under tiden potatisen i små tärningar.
  5. Låt potatisen koka med tills den är mjuk. Smaka av och krydda eventuellt mer tills du känner dig nöjd.
  6. Toppa till slut med hackad persilja.

Grytan är god att äta som den är men vi serverade den med en klick turkisk yoghurt

matlådor storkok

4. Libabröd tonfiskröra

En portion

Ingredienser:

  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 rödlök
  • 150 gram grekisk yoghurt 0%
  • 2 msk lättmajonnäs
  • en klick dijonsenap
  • vitlökspulver
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. För det första häll av vattnet från tonfisken.
  2. Dela därefter paprikan i mindre bitar och finhacka rödlöken.
  3. Därefter blanda ihop alla ingredienser och smaka av, krydda ev mer.
  4. Till slut fyll bröden med röran.

Väldigt god i libabröd med sallad och gurka

storkok matlådor

5. Kyckling och pastarätt

3 portioner

Ingredienser:

  • ca 150 gram okokt fullkornsspaghetti
  • 3 kycklingfiléer
  • salt och svartpeppar
  • 1 gullök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 burk lätt creme fraiche parmesan/vitlök
  • en skvätt sojasås

Gör så här:

  1. Koka för det första spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Hetta efteråt upp en stekpanna och stek kycklingen, krydda med salt och svartpeppar. Lägg kycklingen åt sidan när den är genomstekt.
  3. Därefter hacka gullöken och stek mjuk. Tillsätt strimlad paprika och pressa ner vitlöksklyftorna.
  4. Sedan stek någon minut och ha sedan i kycklingen, creme fraiche och sojasås.
  5. Låt småputtra en liten stund och smaka av. Häll av vattnet på spaghettin och ha ner spaghettin i stekpannan tillsammans med resten.
  6. Rör ihop och till slut servera till exempel med kokt broccoli.

Det behöver varken vara svårt eller tråkigt med matlådor. Hoppas du hittar något gott och följ gärna Julia här för mer inspiration! 

Vi rekommenderar även:

storkok
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Storkok- 3 förslag till dina kommande matlådor

Måltid Lunch, Middag
Tag matkok, matlåda, matlådansdag, matlådor, storkok
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.