Superövning för statisk bålstyrka och axelkontroll – veckans träningsfilm

Att bygga bålstyrka och stabilitet i axelpartiet har du alltid glädje av. Som tål press och oväntantade balansförändringar, precis som din vardag kan utmana dig. I veckans film visar Patrick Rapp och Anna Lissjanis en riktig superövning för detta.

Träning för din bålstabilitet får du i det mesta du gör, bara att stå upprätt involverar musklerna. Då du fokuserar på specifika bålövningar är det för att skapa styrka och stabilitet i området runt främst mage och rygg där vi ofta är svaga. En stark core är bra för såväl din hållning som för att behålla en skadefri kropp. God kontakt med den ökar vår kroppskännedom och hjälper oss i vardagen.

Tillsammans med en vän, parträning i grupp eller kanske med ett idrottslag är denna övning för statisk bålstyrka och axelkontroll perfekt. Här krävs ingen utrustning, bara kämparglöd och att man är två personer.

Superövning för statisk bålstyrka och axelkontroll

  1. Håll en stark och stabil core, samt raka, spända armar där du knyter nävarna.
  2. Försök hålla denna position samtidigt som din vän pressar mot händerna i olika riktningar.
  3. Jobba under 45 sekunder innan ni byts av. Upprepa 3 gånger var.

Övningen går även att göra ståendes. Då jobbar du dessutom mer med musklerna kring höften. Om du däremot främst vill träna bålstyrka så rekommenderar vi att du gör den sittande varianten.

All lycka till med din träning framöver!

Fler övningar för din bålstyrka:

 

Tränare: Patrick Rapp som du kan följa här på Instagram, samt på bloggen Coach Patrick Rapp, samt Anna Lissjanis som fick kämpa.

Film: Derin Sunneson

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.