Uppfriskande ingefärsshot med citron

ingefärsshot

Hoppa över höstens förkylningar och piggna till med en uppfriskande ingefärsshot. Med het chili, citron, honung och ingefära har du alla ingredienser för en riktig boost till immunförsvaret. Och placeboeffekten är icke att förringa.

Både hösten och vintern är känd för sina förkylningar och många tvingas stanna hemma för vård av sig själva eller sjuka barn. Men det skippar vi och kurerar oss ordentligt med en förebyggande ingefärsshot, eller hur? Det finns dokumenterade hälsofördelar med ingredienserna i denna shot, ett recept och härliga bilder vi fått låna från bloggaren Matilda Berlin.

Fördelar med ingefärashot

Några av de fördelar man brukar kunna hänvisa till ingefära är att det har antiinflammatoriska egenskaper, motverkar illamående, stärker immunförsvaret, lindra stelhet och artros, lindra muskelömhet mm.  Läs om 7 fördelar med ingefära här och 10 fördelar med citronvatten här. Och en kombination borde ju vara det ultimata?

Uppfriskande ingefärsshot med citron

Ingredienser:

  • 200 g ingefära
  • 2 citroner
  • 1 chilifrukt
  • ½ dl honung
  • 1 liter vatten

Gör så här:

  1. Riv 200 gram ingefära och hacka chilin.
  2. Lägg i en kastrull med vattnet, värm upp och låt den stå och dra på spisen med låg värme i cirka 20 minuter. Obs! Den får max vara 40-60° för att bevara det nyttiga.
  3. Sila av och låt vätskan stå för att svalna.
  4. Häll i 1/2 dl honung när vätskan är fingerljummet. Obs igen! Det får inte vara för varmt, för då tappar honungen sin effekt, max 40°.
  5. Pressa i juicen från 2 citroner och sila av en sista gång.
  6. Häll över på en flaska och förvara i kylskåpet.

Skål!

Skriv ut recept
Uppfriskande ingefärsshot med citron
ingefärsshot
Votes: 44
Betyg: 4.16
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
ingefärsshot
Votes: 44
Betyg: 4.16
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Riv 200 gram ingefära och hacka chilin.
  2. Lägg i en kastrull med vattnet, koka upp och låt den stå och dra på spisen med låg värme i cirka 20 minuter. Obs! Den får max vara 60° för att bevara det nyttiga.
  3. Sila av och låt vätskan stå för att svalna.
  4. Häll i 1/2 dl honung när vätskan är fingerljummet. Obs igen! Det får inte vara för varmt, för då tappar honungen sin effekt, max 40 grader.
  5. Pressa i juicen från 2 citroner och sila av en sista gång.
  6. Häll över på en flaska och förvara i kylskåpet.

Recept och foto: Matilda Berlin – en 23-årig gotlänning som sedan lite mer än ett år tillbaka bor i Stockholm. Där pluggar hon på KTH för att inom snar framtid bli mäklare. Utöver det lever hon ett fartfyllt liv med mycket träning då hon jobbar som gruppträningsinstruktör på SATS, fantastiska resor, god mat och underbara vänner – allt vilket hon delar med sig utav på sin blogg: matildaberlin.se

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.