Därför är ingefära toppen för din hälsa

Därför är ingefära toppen för din hälsa

Bra för hjärtat, blåser bort illamående och en dunderkur för den som vill gå ner i vikt. Hälsofördelarna med ingefära är många och vi tycker att du borde ge den gula skönheten ett försök.

1. Ingefära sägs vara bra för hjärtat.

Att äta ingefära sägs sänka kolesterolet. Det leder bland annat till en minskad risk för hjärtsjukdomar, högt blodtryck och stroke. Effekterna både på lång och kort sikt är alltså värda att kolla upp.

Läs mer: Därför ska du smaksätta med ingefära.

2. Ingefära är bra mot förkylningar.

Många upplever att ingefära lindrar förkylningar och till och med kan motverka förkylningen innan den har börjat på riktigt. Ingefära sägs vara anti-inflammatoriskt och innehåller antioxidanter.

 
Förkyld? Testa en ingefärakur.

3. Ingefära botar illamåendet.

Ingefära är toppen om du mår illa. Studier visar att ingefäran bland annat lindrar illamående under en graviditet och efter operationer.

 

4. Det är bra för magen.

Ingefära är en klassisk huskur vid magsjuka och andra besvär med magen. Ingefäran minskar gasbildning och kan hjälpa vid diarré.

Recept: Ingefära- och citronshot.

5. Ingefära kan lindra migrän.

Att äta ingefära varje dag sägs motverka inflammatoriska ämnen i hjärnans blodkärl. Ingefära hjälper också mot illamåendet man kan känna under ett migränanfall.


6. Det är bra om du vill gå ner i vikt.

Ingefära ökar matsmältningen. Ingefäran kan inte göra jobbet åt dig, men är ett bra komplement om du vill hålla dig i form. En studie från Columbia University visar att det är lättare att stå emot hunger om man äter eller dricker ingefära på morgonen. Enligt studien förbränner du ungefär 43 kalorier genom att äta ingefära.

 

7. Det ökar blodcirkulationen.

Ingefära är perfekt att äta, eller ha i en dryck, om du fryser. Ingefära sägs öka blodcirkulationen vilket gör att du känner dig varmare.

Läs mer: Boosta kroppen med ingefära

Testa på!
/Redaktionen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.