Kvargplättar med knäckig äpple- och kaneltopping – utan vetemjöl

kvargplättar

Till typisk torsdagsmiddag, helgens brunch eller egentligen lika passande när som helst – grädda goda och näringsrika kvargplättar! Och vad kan bli mer passande som tillbehör än säsongens Svenska äpplen stekta knäckiga i smör och kryddade med kanel.

Kvargplättar med knäckig äpple- och kaneltopping – utan vetemjöl

Ingredienser till ca 10 st:

  • 1 dl havregryn som du mixar till mjöl
  • 2 dl kvarg (naturell alt. med vaniljsmak)
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • ½ tsk bakpulver
  • smör/olja att steka i
  • 2 äpplen
  • kanel
  • valfria nötter/frön
  • nötsmör, förslagsvis hasselnötssmör eller mandelsmör

Gör så här:

  1. Mixa havregryn till mjöl.
  2. Vispa äggen poröst.
  3. Blanda ihop och tillsätt salt, bakpulver och salt.
  4. Tärna äpplena.
  5. Stek dina kvargplättar på medelhög temperatur så att ägget stagnerar och de får en gyllenbrun färg.
  6. På en annan stekpanna – stek äppelbitarna mjuka och gyllene tillsammans med nötter/frön i smör. Krydda med kanel.
  7. Servera plättarna med äppleblandningen och en ordentlig klick nötsmör.

kvargplättar

Smaklig måltid!

Skriv ut recept
Kvargplättar med knäckig äpple- och kaneltopping
kvargplättar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
specialkost Vegetariskt
kcal 399-399
Portioner
st
Ingredienser
specialkost Vegetariskt
kcal 399-399
Portioner
st
Ingredienser
kvargplättar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Mixa havregryn till mjöl, vispa äggen poröst och tärna äpplena.
  2. Blanda ihop och tillsätt salt, bakpulver och salt.
  3. Stek dina kvargplättar på medelhög temperatur så att ägget stagnerar och de får en gyllenbrun färg.
  4. På en annan stekpanna – stek äppelbitarna mjuka och gyllene tillsammans med nötter/frön i smör. Krydda med kanel.
  5. Servera plättarna med äppleblandningen och en ordentlig klick nötsmör.
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras