Go Back
+ servings
kvargplättar
Print Pin
Inga betyg än

Kvargplättar med knäckig äpple- och kaneltopping

Tag hälsosamma pannkakor, hälsosamma plättar, kvargpannakor, kvargplättar, pannkakor, pannkakor med kvarg, pannkakor utan mjöl, plättar, plättar med kvarg, plättar utan mjöl
Specialkost Vegetariskt
KCAL/Portion 399-399
Servings 10 st

Ingredienser

  • 1 dl havregryn mixa till mjöl
  • 2 dl kvarg naturell alt. med vaniljsmak
  • 3 st ägg
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk smör
  • 2 st äpplen
  • 1/2 tsk kanel
  • 2 msk nötter/frön
  • 2 msk nötsmör

Instruktioner

  • Mixa havregryn till mjöl, vispa äggen poröst och tärna äpplena.
  • Blanda ihop och tillsätt salt, bakpulver och salt.
  • Stek dina kvargplättar på medelhög temperatur så att ägget stagnerar och de får en gyllenbrun färg.
  • På en annan stekpanna – stek äppelbitarna mjuka och gyllene tillsammans med nötter/frön i smör. Krydda med kanel.
  • Servera plättarna med äppleblandningen och en ordentlig klick nötsmör.