Kvargplättar med knäckig äpple- och kaneltopping – utan vetemjöl

kvargplättar
Inga betyg än
Gå till recept Skriv ut receptet

Till typisk torsdagsmiddag, mellanmål eller helgens brunch – grädda goda och näringsrika kvargplättar! Och vad kan bli mer passande som tillbehör än saftiga äpplen. stekta knäckiga i smör och kryddade med kanel.

Kvargplättar med knäckig äpple- och kaneltopping – utan vetemjöl

Ingredienser till ca 10 st:

  • 1 dl havregryn som du mixar till mjöl
  • 2 dl kvarg (naturell alt. med vaniljsmak)
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • ½ tsk bakpulver
  • smör/olja att steka i
  • 2 äpplen
  • kanel
  • valfria nötter/frön
  • nötsmör, förslagsvis hasselnötssmör eller mandelsmör

Gör så här:

  1. Mixa havregryn till mjöl.
  2. Vispa äggen poröst.
  3. Blanda ihop och tillsätt salt, bakpulver och salt.
  4. Tärna äpplena.
  5. Stek dina kvargplättar på medelhög temperatur så att ägget stagnerar och de får en gyllenbrun färg.
  6. På en annan stekpanna – stek äppelbitarna mjuka och gyllene tillsammans med nötter/frön i smör. Krydda med kanel.
  7. Servera plättarna med äppleblandningen och en ordentlig klick nötsmör.

kvargplättar

Smaklig måltid!

kvargplättar
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Kvargplättar med knäckig äpple- och kaneltopping

Tag hälsosamma pannkakor, hälsosamma plättar, kvargpannakor, kvargplättar, pannkakor, pannkakor med kvarg, pannkakor utan mjöl, plättar, plättar med kvarg, plättar utan mjöl
Specialkost Vegetariskt
KCAL/Portion 399-399
Portioner 10 st

Ingredienser

  • 1 dl havregryn mixa till mjöl
  • 2 dl kvarg naturell alt. med vaniljsmak
  • 3 st ägg
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk smör
  • 2 st äpplen
  • 1/2 tsk kanel
  • 2 msk nötter/frön
  • 2 msk nötsmör

Instruktioner

  • Mixa havregryn till mjöl, vispa äggen poröst och tärna äpplena.
  • Blanda ihop och tillsätt salt, bakpulver och salt.
  • Stek dina kvargplättar på medelhög temperatur så att ägget stagnerar och de får en gyllenbrun färg.
  • På en annan stekpanna – stek äppelbitarna mjuka och gyllene tillsammans med nötter/frön i smör. Krydda med kanel.
  • Servera plättarna med äppleblandningen och en ordentlig klick nötsmör.
Commenter's avatar
Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.