Kvargplättar med knäckig äpple- och kaneltopping – utan vetemjöl

kvargplättar

Till typisk torsdagsmiddag, mellanmål eller helgens brunch – grädda goda och näringsrika kvargplättar! Och vad kan bli mer passande som tillbehör än saftiga äpplen. stekta knäckiga i smör och kryddade med kanel.

Kvargplättar med knäckig äpple- och kaneltopping – utan vetemjöl

Ingredienser till ca 10 st:

  • 1 dl havregryn som du mixar till mjöl
  • 2 dl kvarg (naturell alt. med vaniljsmak)
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • ½ tsk bakpulver
  • smör/olja att steka i
  • 2 äpplen
  • kanel
  • valfria nötter/frön
  • nötsmör, förslagsvis hasselnötssmör eller mandelsmör

Gör så här:

  1. Mixa havregryn till mjöl.
  2. Vispa äggen poröst.
  3. Blanda ihop och tillsätt salt, bakpulver och salt.
  4. Tärna äpplena.
  5. Stek dina kvargplättar på medelhög temperatur så att ägget stagnerar och de får en gyllenbrun färg.
  6. På en annan stekpanna – stek äppelbitarna mjuka och gyllene tillsammans med nötter/frön i smör. Krydda med kanel.
  7. Servera plättarna med äppleblandningen och en ordentlig klick nötsmör.

kvargplättar

Smaklig måltid!

kvargplättar
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Kvargplättar med knäckig äpple- och kaneltopping

Tag hälsosamma pannkakor, hälsosamma plättar, kvargpannakor, kvargplättar, pannkakor, pannkakor med kvarg, pannkakor utan mjöl, plättar, plättar med kvarg, plättar utan mjöl
Specialkost Vegetariskt
KCAL/Portion 399-399
Portioner 10 st

Ingredienser

  • 1 dl havregryn mixa till mjöl
  • 2 dl kvarg naturell alt. med vaniljsmak
  • 3 st ägg
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk smör
  • 2 st äpplen
  • 1/2 tsk kanel
  • 2 msk nötter/frön
  • 2 msk nötsmör

Instruktioner

  • Mixa havregryn till mjöl, vispa äggen poröst och tärna äpplena.
  • Blanda ihop och tillsätt salt, bakpulver och salt.
  • Stek dina kvargplättar på medelhög temperatur så att ägget stagnerar och de får en gyllenbrun färg.
  • På en annan stekpanna – stek äppelbitarna mjuka och gyllene tillsammans med nötter/frön i smör. Krydda med kanel.
  • Servera plättarna med äppleblandningen och en ordentlig klick nötsmör.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg