Vårtrött? Så får du mer ENERGI – 10 sätt som funkar

energi

Julen är över, liksom första delen av årets ”kom-igång-energi” och kvar är…  trötthet? Det är nu kroppen längtar som mest efter sol och värme, men istället för att räkna ner dagarna –vad kan du göra för att njuta fullt ut av den sista vintermånaden? Se till att mysa till det extra mycket och ge dig själv massor av energi genom att fylla på med det som gör dig glad. Här 10 förslag som garanterat kommer ge dig en extra energikick.

Så får du mer ENERGI – 9 sätt som funkar

1. Boka in en kompisdejt
Eller flera. Inget ger en så mycket energi som ens bästa vänner eller nyfunna vänner. Se till att ta vara  på lediga stunder med människor som ger dig energi.

2. Börja morgonen med en riktigt gofrulle
Bästa starten på dagen! Se till att gå upp lite tidigare om mornarna för att ha tiden att lyxa till det med gamla och nya frukostfavoriter i lugn och ro.

3. Träna
Gärna utomhus där ljus och frisk luft hjälper till, eller med ett kort pass som ger mer energi än tar. Till exempel ett tabatapass eller tre smarta superset.

4. Fyll på med ljus och frisk luft
I Sverige är solen inte framme allt för ofta under vintermånaderna, så därför är det extra viktigt att ta vara på de enstaka soltimmarna. Se då till att försöka vara ute så mycket som möjligt mitt på dagen och njut av den friska luften.

5. Lyssna på peppande musik
Att en riktigt bra låt ger energi har du säkert koll på. Gör en speciell Spotify-lista att spara dina favoritlåtar i. Perfekt att dra igång när du känner dig trött.

Grön supersmoothie – 3 smarriga recept

6. Boosta kroppen med härliga smoothies
Det är så enkelt och alldeles för gott med smoothies. Blanda i frukt och grönt som du gillar och voila så har du en perfekt smoothie att gotta dig med. Här kan du läsa mer om smoothies och recept.

7. Boka in något som du verkligen ser fram emot
En spadag med din bästa vän, boka in massage eller varför inte en frisörstid? Vi behöver inte alltid boka in en resa för att ha något att se fram emot. Det lilla extra i vardagen kan göra så mycket.

8. Börja följa en riktigt bra serie
Det finns många bra serier att börja kolla på nu, speciellt på Netflix som har deras egna dokumentärer och serier. Att fly ut från sin egen järna och alla ”måsten” en stund är vilsamt för själen.

9. Sov ut
Ladda batterierna genom att vila och sov ut. Oavsett vilken årstid det är och hur bra träningen går, behövs alltid tillräckligt med sömn.

10. Bjud över vänner på brunch
Brunch är det få som kan tacka nej till. Varken ”för tidigt” eller ”för sent” med mycket god plockmat. Det är härligt att kunna bjuda hem vänner och prata i timtal över alla läckerheter. Här hittar du 10 recept för en smarrig brunch.

 

Text: Sara Petrovic

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.