Träna med gummiband på liten yta – film med stugstyrka

Träna med gummiband på liten yta - film med stugstyrka

Sportlovsveckan är kanske något du förknippar med skidåkning och utomhusvistelse, men att hålla igång din styrketräning inne i stugvärmen kan också kännas bra. Här ett pass med instruktionsfilm där det enda redskap du behöver är ett gummiband.och som funkar fint på liten yta.

Sportlovet är igång för Stockholms barn. Många familjer har rest till fjällen, sommarstugan eller kurar där hemma. Kanske väger tiden tillsammans med dina nära tyngre och kan har du inte samma sug efter att gå till gymmet? Det behövs inte. Oavsett om du befinner dig i en liten trång fjällstuga, hotellrum eller lägenhet kan du köra ett effektivt träningspass.

Här visar jag dig ett effektivt pass som passar fint på liten yta och där det enda du behöver är din egen kropp och ett gummiband. Ett billigt och smidigt redskap att ha hemma eller med på resan. Jag kallar det ”stugstyrka” och hela familjen kan vara med. 

Upplägg: Lägg t.ex. upp det som ett stationscirkelpass där du jobbar 2 x 45 sekunder på varje station, vilar 15 sekunder mellan varje set och sen byter du. Varv 2 jobbar du bara 1 x 45 sekunder på varje station.

9 övningar med gummiband och egen kroppsvikt

– Breda push-ups (ev. med fötterna högt för en tyngre variant)

– Rodd med gummiband

– Axelpress med gummiband

– Smala tricepsarmhävningar/smala push-ups

– Omvända flyes med gummiband

– Bicepscurl med gummiband

– Axelrotation utåt med gummiband

– Köttbullen med gummiband

– Sidoplanka med armrotation

Lycka till om du testar! /Anna

Text, film och foto: Anna Lissjanis

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.