Tabatapass med hantlar i film kombinationsövning för hela kroppen

Tabatapass med hantlar i film

Du som gillar ös i träningen med hög intensitet på kort tid – testa vårt tabatapass! Här en film med en kombinationsövning som ger träning för hela kroppen på bara några minuter. Träningen ALLA har tid med.

I slutet av 90-talet utvecklade japanen Izumi Tabata träningsformen som slog stort för ett par år sedan. Målet var att skapa en träningsform som skulle vara extremt kort och som i ett och samma pass kombinerade både aerob och anaerob träning. Resultatet blev tabata intervaller vilket är korta maximalintensiva 20 sekunders intervaller som följs av 10 sekunders vila. Intervallerna upprepas åtta gånger och ger en total träningstid på fyra minuter.

I filmen nedan får du effektiv träning för hela kroppen på kort tid. Ladda gärna ner en gratis Tabata Timer och kör en omgång tillsammans med Lisa!

Tabatapass med kombinationsövning för hela kroppen

8 x 20 sekunder med 10 sekunders vila mellan varje i ett flöde med

1. Armhävning

2. Rodd i planka

3. Hopp

4. Knäböj

5. Axelpress

Kör en tabataomgång eller upprepa som många du hinner på din träningstid. Lycka till!

Övning: Lisa Johansson, personlig tränare på Actic och en av våra toppbloggare här på SportHälsa.

Text och film: Anna Lissjanis, Content Manager på SportHälsa.

Erbjudande för dig som gillar träning och hälsaboka Holiday Club Åre´s träningspaket till 25% rabatt.

Behöver du hjälp att hitta rätt bland olika träningsanläggningar, tips på häsloinriktade restauranger, spa, kliniker, jobb och utbildningar inom hälsa – missa inte vår hälsoguide! 

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.