Magisk träningshelg i Åre – rabatt för SportHälsas läsare

Magisk träningshelg i Åre

Ingår i Träningspaket på Holiday Club Åre

- Logi.

- Stor fjällfrukost.

- Entré till bad med bland annat morgonsimning, jacuzzis och utomhuspool.

- Entré till SATS-gym med panoramavy över fjället samt alla gruppträningspass.

- Active Inclusive. Följ med ut på fjället, aktiviteter som passar hela familjen.

- Lunch alla dagar (lunch på avresedagen, ej ankomstdagen).

Boka till 25% rabatt med kampanjkoden "sporthalsa" (gäller alla andra paket, dock ej evenemang) under hela november. Bokningsbart fredag-söndag vecka 36-50 2017 samt vecka 2-5 2018. Läs mer och boka här.

Många av oss förknippar Åre med skidåkning, men innan snön kommer kan du njuta av och träna i den mäktiga fjällvärlden på andra sätt. Upplev förväntan som ligger i luften. Stressa av, ät gott, bo med en magiskt utsikt och kör stärkande träning i sin rätta miljö inför skidsäsongen – såväl ute i naturen som inomhus. Här får du ta del av Sara Rönnes topp 3 måsten i Åre i november, samt andra goda skäl till att ge dig själv en magisk träningshelg på Holiday Club – nu till rabatt för SportHälsas läsare.

Du kan resa över hela världen i jakt på vacker miljö i kombination med bra träningsmöjligheter, men du kan också åka till Holiday Club Åre – fjällens träningshotell. Här har du alla förutsättningar att må bra och träna med kraft från den ståtliga naturen, oavsett om du gör det utomhus eller inne.

Vackert beläget med fjället på den ena sidan av hotellet och sjön på den andra bor du i rymliga hotellrum eller lägenheter mitt i Åre. Vyer som är det sista du ser innan du går och lägger dig på kvällen och det första du möter på morgonen – bara det välgörande för själen.

Ett prisvärt val för dig som gillar en aktiv resa är Träningspaketet som även inkluderar entré till hotellets stora bad med motionsbassäng, jacuzzis och utomhuspool. Tänk att få starta dagen med morgonsimning i skenet av levande ljus. Redan klockan 6.30 öppnar dörrana till motionsbassängen och mellan kl 7.30-10 är badet enbart öppet för dig som simmar. Efter några vändor smakar frukostbuffén ännu bättre.

På Holiday Club Åre äter du på restaurang Grow, en av hotellets hälsosatsning med ledorden ”green is the new black”. Grow har en tydlig inriktning på mat för ett aktivt liv med fokus på grönsaker, råvaror efter årstid och härliga smakkombinationer.

Kvällstid kan du njuta av mat enligt konceptet ”family style” där ditt bord delar på gemensamma fat och skålar med vegetariska röror och varma sallader. Varje person i sällskapet väljer sitt tillbehör med kött, fisk eller vegetarisk proteinkälla som alternativ. Äter du en tre rätters middag plockar du din förrätt från buffén och väljer vilken dessert som passar dig bäst efter maten.

– Genom att laga färre rätter kan vi välja bättre råvaror och lägga mer tid, kärlek och omsorg på att varje kväll komponera en meny som vi är riktigt stolta över. Precis på samma sätt som när du själv bjuder hem vänner på middag. Dessutom minskar vi vårt matsvinn!

Med ro i själen och påfylld av god energi lockar träning och upplevelser extra mycket. När du bor på Holiday Club Åre har du alltid fri tillgång till Active Inclusive – aktiviteter på fjället som passar både stora och små. Här ger Sara Rönne, Marknadschef på Holiday Club Åre och bosatt i fjällen sedan 4 år tillbaka, sina bästa tips på upplevelser du inte får missa vid ett besök i Åre på hösten.

Saras topp 3 Åre-tips

1. Utsikten från toppen av Åreskutan. Packa en ryggsäck med fika och vandra längs Vertical K – den kortaste vägen upp till skutan. En spännande utmaning där du som gillar att tävla kan mäta dig mot andra fjällvandrare. Rekordet upp till toppen är 40 minuter.

2. Magiska Blanktjärn. Normalt fryser isen på den turkosa sjön i november och innan snön faller kan du studera fiskarna genom den. En häftig upplevelse för alla åldrar.

3. Hyr mountainbikes med el i och cykla uppför. En rolig utflykt för hela familjen där ni kan ta dig fram en längre distans utan att benen sätter stopp.

Naturen är det som står i fokus även inomhus. Med regnet som piskar mot rutorna kan du springa med blicken ut över Åresjön i ett 800 kvm stort inglasat SATS-gym.

– Holiday Club har verkligen prioriterat sitt gym och byggt det på vackraste platsen, på taket med panoramautsikt över fjällen, berättar Sara Rönne.

Här blir träningen en upplevelse. Gymmet är luftigt och ljust, utrustat med såväl fria vikter som maskiner och tillgängligheten är stor med öppettider mellan klockan 6-24. Här tränar du i grupp, med PT och barn från 11 år. De mindre är också välkomna på gemensamma gruppträningsklasser.

I anslutning till gymmet hittar du en spinningsal och yogastudio med gruppträningsklasser året om. Här kan du bland annat träna spinning, dans och yoga för dig själv eller med andra. Genom Active Inclusive får du tillgång till lekfulla pass för alla åldrar, både inomhus och ute.

Just nu kan du som läser SportHälsa boka både Träningspaketet och övriga paket till 25% rabatt under hela november (gäller ej avenemang) när du bokar med koden ”sporthalsa”. Träningspaketet är bokningsbart fredag-söndag vecka 36-50 2017 samt vecka 2-5 2018.

Läs mer och boka på www.holidayclub.se.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.