Så lyckas du med din livsstilsförändring – 5 riktlinjer

livsstilsförändring

Att göra en livsstilsförändring kan vara svårt, framförallt när det gäller att bibehålla sin livsstil och sina nya vanor. Här hittar du 5 riktlinjer för att lyckas.

Så lyckas du med din livsstilsförändring – 5 riktlinjer

1. Hitta ditt varför. Varför vill du göra den här förändringen? Hur kommer det få dig att må? Detta kommer att vara din främsta källa till motivation!

2. Bli medveten om din autopilot och omkonstruera denna. Exempelvis kanske du utan att tänka på det automatiskt tar hissen istället för trappan, väljer sämre matval etc. Försök att uppmärksamma dessa situationer och konsekvent förändra ditt beteende, så att det så småningom blir en vana att ta trapporna.

3. Låt det ta tid. En livsstilsförändring sker inte över en natt, och det är svårare att lyckas hålla i ditt nya beteende om du gör för många förändring på en och samma gång. Testa att göra en väsentlig förändring per vecka, så att du får en chans att landa i din nya rutin innan det är dags för nästa.

4. Fokusera på helheten framför detaljer. Vad som kommer göra den stora skillnaden för dina resultat är hur mycket och hårt du tränar, vad du baserar din kost på, hur mycket du rör dig varje dag, att du är konsekvent och att du låter kroppen återhämta sig från stress med jämna mellanrum. Inte huruvida du dricker EAA eller BCAA (olika aminosyror) under passet, eller om du promenerar före eller efter frukost.

5. Var beredd på att det kommer bli tufft. Du kommer inte alltid känna dig supermotiverad, du kommer nå platåer och du kommer få kämpa hårt. Glöm inte bort att kontinuitet är bland det viktigaste för resultaten, så fortsätt med din grej och lita på att det kommer att kännas bättre. Och var inte heller för hård mot dig själv; bakslag kommer att komma, acceptera det och gå vidare, istället för att tänka att ”jag har misslyckats och kan lika gärna lägga av helt”.

Lycka till!

Fler lästips för dig som vill göra en livsstilsförändring:

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.