Pannkakssemla – ny smarrig, sockerfri och snabb favorit?

Saftigare semelvariant får du leta efter. Prova att göra A.Bakerys smarriga, sockerfria pannkakssemla, snabbt utan ugn. Perfekt av torsdagsmiddagens rester, färdigköpta pannkakor eller från grunden när du vill testa ett nytt, gott semelsätt.

Pannkakssemla – enklare blir det knappast. Eller godare. Aldrig torra bullar och dessutom sockerfri, av typiska råvaror du har hemma. Dessutom kul att variera sig och överraska familj, vänner eller dig själv med något nytt? Gör fettisdagen till en roligare tradition med en ny typ av semla.

Receptet på sockerfri pannkakssemla får du här av A.Bakery

Sockerfri pannkakssemla

Sockefri pannkakssemla

4 portioner

Ingredienser

Pannkakor

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl lättmjölk
  • 3 ägg
  • Kardemumma 
  • Rapsolja

Fyllning

  • 200 g sockerfri mandelmassa
  • 3-4 msk lättmjölk 
  • 5 dl mellangrädde

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, kardemumma och salt. Rör ner hälften av mjölken och vispa med ballongvisp. Lägg resten av mjölken och ägget tills du får en slät smet. 
  2. Stek pannkakorna i en stekpanna med lite rapsolja för varje pannkaka du gör. Lägg dem åt sidan och börja med fyllningen.
  3. Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. 
  4. Vispa grädden. (Den ska vara fluffig, inte hård) 
  5. Bre på mandelmassan. Sprits eller klicka på grädden och vik ihop.  
  6. Pudra på florsocker ( valfritt) 
Skriv ut Pin
5 från 1 röst

Sockerfri pannkakssemla

Måltid Efterrätt
Tag pannkakssemla, pannkakssemlor, semlor, Sockefria semlor

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl lättmjölk
  • 3 ägg
  • kardemumma
  • rapsolja
  • 200 g sockerfri mandelmassa
  • 3-4 msk lättmjölk
  • 5 dl mellangrädde

Instruktioner

  • Blanda mjöl, kardemumma och salt. Rör ner hälften av mjölken och vispa med ballongvisp. Lägg resten av mjölken och ägget tills du får en slät smet. 
  • Stek pannkakorna i en stekpanna med lite rapsolja för varje pannkaka du gör. Lägg dem åt sidan och börja med fyllningen.
  • Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. 
  • Vispa grädden. (Den ska vara fluffig, inte hård) 
  • Bre på mandelmassan. Sprits eller klicka på grädden och vik ihop.  
  • Pudra på florsocker ( valfritt) 

Gillar du denna pannkakssemla rekommenderar vi även:

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg