Go Back
pannkakssemla
Print Pin
5 från 1 röst

Sockerfri pannkakssemla

Måltid Efterrätt
Tag pannkakssemla, pannkakssemlor, semlor, Sockefria semlor

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl lättmjölk
  • 3 ägg
  • kardemumma
  • rapsolja
  • 200 g sockerfri mandelmassa
  • 3-4 msk lättmjölk
  • 5 dl mellangrädde

Instruktioner

  • Blanda mjöl, kardemumma och salt. Rör ner hälften av mjölken och vispa med ballongvisp. Lägg resten av mjölken och ägget tills du får en slät smet. 
  • Stek pannkakorna i en stekpanna med lite rapsolja för varje pannkaka du gör. Lägg dem åt sidan och börja med fyllningen.
  • Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. 
  • Vispa grädden. (Den ska vara fluffig, inte hård) 
  • Bre på mandelmassan. Sprits eller klicka på grädden och vik ihop.  
  • Pudra på florsocker ( valfritt)