Njut av svenska bär året runt

Njut av svenska bär året runt

Text: Amanda Hansen

Varför importera hälsosamma bär från andra sidan jorden när det finns gott om det på betydligt närmare håll? Under sensommarmånaderna är skogarna fyllda med nyttiga bär och om du inte hinner plocka och frysa in är bärpulver det bästa sättet att få i sig näring från hälsobomberna och förlänga sommarenergin. Idén kommer från det nystartade varumärket Swedish Health Bazaar som blev inspirerade av gojibäret som har blivit en succé på den svenska hälsomarknaden.

 – Vi äter otroligt mycket så kallade superbär som vi importerar från andra sidan jorden. Jag började fundera på att det måste väl ändå finnas gott om nyttiga bär här i Sverige, säger Katarina Wilk, grundare av Swedish Health Bazaar.

 Katarina Wilk har alltid varit storkonsument av den här typen av produkter samtidigt som hon jobbar med hälsa och träning. Det var på den vägen hon började gräva lite i hur marknaden såg ut vilket sedan ledde till att det nya varumärket startades.

– När vi började titta på det så såg vi att de allra flesta produkter som innehåller bär inte är gjorda på svenska bär. Det är ju helt sjukt när våra skogar är fulla med det, säger hon.

Än så länge erbjuds torkade bärprodukter så som bärrussin och bärpulver av det svenska ”superbäret” kråkbär, men även lingon och blåbär. Perfekt att använda till smoothies eller att smaksätta yoghurten med.

RecepttipsHälsobomb à la kråkbär, 2 portioner

5 dl vaniljyoghurt eller vanlig yoghurt
1 banan
2 dl frysta eller färska hallon
0,5 dl äppeljuice
3-4 matskedar kråkbärspulver

Mixa samman till en slät smoothie. Vill du att den ska bli lite tjockare så skippa äppeljuicen. Njut av din hälsobomb!

 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.