Lussebollar – snabbt, smarrigt och stämningsfullt recept, utan ugn

lussebollar

Decembers mysiga fikastunder närmar sig med stormsteg, vilket varken behöver innebära överflöd av socker eller stress för att hinna baka. Ladda upp med ett recept på Linda Nilssons snabba och smarriga lussebollar, helt utan ugn.

Lussebollar är ett gott alternativ för dig som vill njuta av fika utan gluten, mjölk, nötter eller vanligt vitt socker. Dessutom betydligt snabbare och enklare att baka, med Linda Nilssons recept ur nylanserade boken ”Julens Goda Nyttigheter”.

”Att baka lussekatter tar sin lilla stund, men här är ett recept som går snabbare att laga för de ska inte bakas i ugnen.”

Välj själv om du vill ha russin i eller. Blanda ihop, rulla och njut!

Lussebollar-819x1024 - lussebollar

Lussebollar

Portioner: 15-20 st     

Ingredienser:

  • 2,5 dl koksgrädde
  • 0,5 pkt saffran
  • 0,5 dl torr sötning (ex. sötströ)
  • 4,5 dl glutenfria havregryn
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 3 msk russin

Topping: Kokosmjöl eller mixad kokos

Gör så här:

  1. Värm kokosgrädden i en kastrull, grädden ska inte koka.
  2. Ta bort grytan från plattan och tillsätt saffran, sötning, vaniljpulver och salt. Vispa så att det blandas väl.
  3. Mät upp havregryn och russin i en matberedare. Häll den varma vätskan i matberedaren och mixa.
  4. Ställ smeten i kylskåpet i minst 1 h så att den stelnar.
  5. Forma degen till bollar och rulla i kokosmjöl eller mixa riven kokos för att få till snökänslan.
  6. Ät direkt eller förvara i kylskåpet. De går även bra att frysa.
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Lussebollar

Ingredienser

  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 0,5 paket saffran
  • 0,5 dl torr sötning ex. sötströ
  • 4,5 dl glutenfria havregryn
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 3 msk russin

Instruktioner

  • Värm kokosgrädden i en kastrull, grädden ska inte koka.
  • Ta bort grytan från plattan och tillsätt saffran, sötning, vaniljpulver och salt. Vispa så att det blandas väl.
  • Mät upp havregryn och russin i en matberedare. Häll den varma vätskan i matberedaren och mixa.
  • Ställ smeten i kylskåpet i minst 1 h så att den stelnar.
  • Forma degen till bollar och rulla i kokosmjöl eller mixa riven kokos för att få till snökänslan.
  • Ät direkt eller förvara i kylskåpet. De går även bra att frysa.

Framsida-Julens-Goda-Nyttigheter-737x1024 - lussebollar

Julens Goda Nyttigheter samlar 50 fantastiskt goda recept framtagna av Linda Nilsson. Från frukost och mellanmål till fika, dessert, julgodis och snacks – här finns något för alla. Denna bok är skapad med omtanke för att säkerställa att alla, oavsett allergier eller kostpreferenser, kan njuta av samma läckerheter. Nu kan du bjuda på hembakat utan att kompromissa med varken smak eller hälsa!

► Boken hittar du här!

Om Linda Nilsson

Linda brinner för kost och hälsa. Mottot är att mat ska vara god, hälsosam och vacker! Alla har rätt att få njuta av god mat. Med flertalet allergier och kostpreferenser i familjen kan det vara en utmaning – en utmaning som Linda tog sig an genom att skapa recept som skulle passa alla. I sociala medier och på hennes hemsida delar hon med sig av recept och lockande bilder. Intresset växte sig allt större när Linda såg att efterfrågan av recepten var stor. Därför utbildade hon sig till Hälso- och livsstilsteraput. Nu arbetar hon med att hjälpa andra till ett bättre mående genom bland annat antiinflammatorisk kos, bland annat genom sitt instagramkonto @goda_nyttigheter.

Gillar du lussebollar rekommenderar vi även:

Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.