Go Back
lussebollar
Print Pin
Inga betyg än

Lussebollar

Ingredienser

  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 0,5 paket saffran
  • 0,5 dl torr sötning ex. sötströ
  • 4,5 dl glutenfria havregryn
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 3 msk russin

Instruktioner

  • Värm kokosgrädden i en kastrull, grädden ska inte koka.
  • Ta bort grytan från plattan och tillsätt saffran, sötning, vaniljpulver och salt. Vispa så att det blandas väl.
  • Mät upp havregryn och russin i en matberedare. Häll den varma vätskan i matberedaren och mixa.
  • Ställ smeten i kylskåpet i minst 1 h så att den stelnar.
  • Forma degen till bollar och rulla i kokosmjöl eller mixa riven kokos för att få till snökänslan.
  • Ät direkt eller förvara i kylskåpet. De går även bra att frysa.