Något enkelt, gott, glutenfritt och ljuvligt juligt av naturliga ingredienser? Baka en hälsosam saffranskladdkaka.
Ynka fem ingredienser är att du behöver för en hälsosam saffrankladdkaka som både är underbart god och ger dig julstämning. Ett enkelt recept av Hälsomyran som även passar dina glutenintoleranta vänner, liksom den som är mån om din hälsa och livsnjutning. Ett bakverk du inte vill missa kort och gott.
Receptet på hälsosam saffranskladdkaka får du av Linda ”Hälsomyran” Myrman, sjuksköterskan och kostrådgivaren med närmare 30 tusen följare på Instagram. Följ henne här för fler godsaker!
Hälsosam saffranskladdkaka
Ingredienser, 1 portion:
- 1 ägg
- 1 msk mandelmjöl
- 1 msk olja (ex. rapsolja)
- 1 nypa salt
- 1/4 paket saffran
- 4 dadlar
Gör så här:
- Mixa allt till en slät smet.
- Häll i en smord portionsform, ca 8 cm (typ creme-bruleé-form).
- Grädda i 175 °C och ca 10-12 min.
- Toppa med lite turkisk yoghurt, kvarg, glass eller vispgrädde.
Hälsosam saffranskladdkaka
Ingredienser
- 1 ägg
- 1 msk mandelmjöl
- 1 msk olja eller raps
- 1 nypa salt
- 1/4 paket saffran
- 4 dadlar
Instruktioner
- Mixa allt till en slät smet.
- Häll i en smord portionsform, ca 8 cm (typ creme-bruleé-form).
- Grädda i 175 °C a 10-12 min.
- Toppa med lite turkisk yoghurt. Kvarg funkar lika bra.
Mums! Saffran och lingon – två av julens smarriga smaker som gifter sig perfekt. Och för variation kan du även byta ut saffran mot pepparkakskrydda eller kanel till en sagolikt god pepparkakskladdkaka. Ofta är det bara fantasin och små justeringar som behövs. Prova gärna!