Knapriga kikärtskakor – nyttiga, goda och löjligt enkla att baka!

kikärtskakor
Inga betyg än
Gå till recept Skriv ut receptet

Har du ett paket kikärtor över där hemma? Prova Bellas recept som förvandlar dem till något oväntat gott – knapriga kikärtskakor!

Kikärtor är inte bara en fantastisk källa till protein och fibrer i din mat, utan också en bra bas till ljuvliga kikärtskakor som kommer att överraska dig med goda smak. Perfekta som nyttigare fikabröd eller energigivande mellanmål du lätt kan ha med dig på språng.

Prova Isabelle Christianssons recept på kikärskakor, löjligt enkelt att följa och som bara kräver en handfull ingredienser du förmodligen redan har i skafferiet. Du kommer inte att ångra dig!

kikärtskakor

Knapriga kikärtskakor

Ingredienser:

  • 1,5 dl kikärtor (förkokta eller blötlägg och koka torkade)
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk chiafrön
  • 3 msk russin
  • 4 msk ljus sirap
  • 2 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 50 g 80% mörk choklad

Gör så här:

  1. Koka kikärtorna enligt anvisningarna eller använd förkokta.
  2. Sätt ungen på 200°.
  3. Blanda de torra ingredienserna med russin och sirap. Tillsätt äggen och oljan, rör om.
  4. Grovhacka  den mörka chokladen.
  5. Häll av kikärtorna, addera till havregrynssmeten och mixa med stavmixer.
  6. Tillsätt den mörka chokladen och forma kakor som du placerar på en bakplåtsklädd plåt.
  7. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
kikärtskakor
Print Pin
Inga betyg än

Knapriga kikärtskakor

Ingredienser

  • 5 dl kikärtor (förkokta eller blötlägg och koka torkade) 5 dl
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk chiafrön
  • 3 msk russin
  • 4 msk ljus sirap
  • 2 st ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 50 g 80% mörk choklad

Instruktioner

  • Koka kikärtorna enligt anvisningarna eller använd förkokta.
  • Sätt ungen på 200 grader.
  • Blanda de torra ingredienserna med russin och sirap. Tillsätt äggen och oljan, rör om.
  • Grovhacka den mörka chokladen.
  • Häll av kikärtorna, addera till havregrynssmeten och mixa med stavmixer.
  • Tillsätt den mörka chokladen och forma kakor som du placerar på en bakplåtsklädd plåt.
  • Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.

kikärtskakorVarsågod och njut!

bella_port_24

Recept: Isabelle Christiansson

Isabelle Christiansson är utbildad Näringsfysiolog från Stockholms Universitetet och Karolinska Institutet samt har läst till personlig tränare hos The Academy. Redan från barnsben har hon intresserat sig för träning och utövat bland annat ridning, hoppning, dans, gym, kampsport och cykling. Isabelle har cyklat Vätternrundan 300 km tre gånger, MTB vättern och Uppsala bike weekend med flera. Dessutom gillar hon hinderbanelopp och har genomfört både Ultimate OCR Åkersberga och Arena run. På Instagram kan du följa Isabelle som Belliblonkan!

Isabelle Christianssons böcker:

Gillar du Bellas kikärtskakor rekommenderar vi även hennes:

Commenter's avatar
Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.