Go Back
kikärtskakor
Print Pin
Inga betyg än

Knapriga kikärtskakor

Ingredienser

  • 5 dl kikärtor (förkokta eller blötlägg och koka torkade) 5 dl
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk chiafrön
  • 3 msk russin
  • 4 msk ljus sirap
  • 2 st ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 50 g 80% mörk choklad

Instruktioner

  • Koka kikärtorna enligt anvisningarna eller använd förkokta.
  • Sätt ungen på 200 grader.
  • Blanda de torra ingredienserna med russin och sirap. Tillsätt äggen och oljan, rör om.
  • Grovhacka den mörka chokladen.
  • Häll av kikärtorna, addera till havregrynssmeten och mixa med stavmixer.
  • Tillsätt den mörka chokladen och forma kakor som du placerar på en bakplåtsklädd plåt.
  • Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.