Inspirerande sommarläsning

Inspirerande sommarläsning

Sommaren är här och vad är mer avkopplande än att koppla ned sociala medier och plocka upp en hederlig bok? Vi har valt ut hälsoböckerna som inspirerar, peppar och hjälper dig till en hälsosam och stark livsstil.

sites/default/files/sabina.jpegI boken Tänk om, tänk rätt! Hälsa, skönhet och styrka – inifrån och ut, beskriver författaren Sabina Dufberg, hur du kan nå dina individuella mål med hjälp av vetenskap, tips och övningar. Med boken får du hjälp att ta kontroll över din kropp, inifrån och ut. Pagina Förlag, ca 190 kr.

sites/default/files/forma kroppen.jpeg Vill du veta hur du ska gå tillväga för en hållbar och sund viktminskning? Eller vill du veta hur du ska lägga upp din träning för att nå maximal styrka, volym eller uthållighet? Då ska du spana in Forma kroppen och maximera din prestation 2, författad av Jacob Gudiol och Nicklas Neuman. Du får en teoretisk grund för hur kost och träning påverkar kroppen och hur du applicerar det på eget mål. NGruppen Förlag, ca 230 kr.

sites/default/files/pt fia.jpegPT-Fias tio i topp är skriven av Sofia Sjöström som driver en av Sveriges största hälso- och träningsbloggare. I boken har Sofia samlat sin syn på hälsa, som är betydligt mer än bara träning och resultat. Du får Sofias bästa träningsövningar, recept och tips på hur du hanterar stress och finner balans i livet. Fitnessförlaget, ca 180 kr.

 

sites/default/files/löparens hjärta.jpeg Vid 20 års ålder bosatte sig Markus Torgeby, den stora löpartalangen, i en kåta i den jämtländska skogen. I Löparens hjärta berättar Markus vad det var som fick honom att lämna allt och bo ensam under fyra år. Han berättar om uppväxten där han fick ta ett vuxenansvar för sin mamma, att hans mentala frizon och räddning blev löpning – men som han sedan togs ifrån på grund av skada. Offside Press, ca 200 kr.

 

sites/default/files/socker.jpegSockerbomben – i din hjärna, författad av Bitten Jonsson och Pia Nordström, är boken för dig som vill bli fri från sockerberoende och öka förståelsen för hur socker påverkar kroppen och hjärnan. Optimal Förlag, ca 200 kr.

 

sites/default/files/löpare.jpegSmart mat för löpare: så mycket mer än en kokbok, är boken för dig som gillar att löpträna och som vill ha tips på vad du ska ta för att bli en bättre löpare med hjälp av kosten. Boken är fylld av tips, fakta och härliga recept. Författaren bakom är en av Sveriges främsta näringsfysiologer, Kristina Andersson. Massolit Förlag, ca 165 kr.

sites/default/files/yogagirl.jpegSvenska Rachel Brathen, känd som instagram fenomenet Yoga Girl, berättar hur hon upptäckte yoga och meditation och om vägen till ett friare och sundare liv. Boken Yoga Girl – att finna lycka, skapa balans och leva med ett öppet hjärta, innehåller yogaövningar och enkla, hälsosamma recept. Bonnier Fakta, ca 210 kr.
sites/default/files/löparbok.jpeg I Stora löparboken för kvinnor vill Jessica Almenäs och Lovisa Sandström inspirera kvinnor att börja springa eller ta sin löpning till nästa nivå. Oavsett ålder får du tips på hur du kan löpträna och förbättra din prestation på ett glädjefyllt och hållbart sätt. Norstedts, ca 195 kr.
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras