Hur Superfood & berries ger dig ökat välbefinnande naturlig väg

Tidsbrist och stress är faktorer som gärna sätter käppar i vardagshjulet. Särskilt om du samtidigt försöker lägga om dina kostvanor. Läs hur du på naturlig ökar ditt välbefinnande i vardagen med Superfood & Berries

De flesta har kolla på att de måste få i sig mer frukt och grönsaker, men det svårt att få in det i rutinen och det är tidskrävande att laga mat. Speciellt mat som innehåller allt grönt man behöver i kosten. Därför är superfood ett riktigt bra val, då det blir enkelt att få i sig det man behöver på ett enkelt sätt. Man kan addera superfood till allt möjligt, men en smoothie är ett exempel på en riktigt smidig måltid, då man kan enkelt få i sig 5 ingredienser man behöver i kroppen med superfood.

Vardagsmat som de allra flesta äter innehåller e-ämnen och andra onaturliga ingredienser. Därför är det extra viktigt att se till att kroppen får i sig den näringen den faktiskt behöver och inte bara ”blir mätt” på vardagsmat, då är superfood ett perfekt komplement med i sin dagliga diet. Superfood är inte bara något extra bra, det är nödvändig mat för sin hälsa med en effekt.

Vi har tidigare berättat om Maria Segergren, som med hjälp av superfood, frukt och grönt fick sitt liv tillbaka efter år av svåra hälsoproblem och kronisk smärta. Men hur kan du själv boosta din kropp med frukt, grönt och produkterna från Marias varumärke Superfood & berries?

Superfood & Berries – den naturliga vägen till ökat välbefinnande

Superfood & berries är en välgörande serie med ekologiska superfoods i pulverform som du enkelt integrerar i din vardag genom att blanda i mat och dryck, till exempel i en vitaminrik smoothie eller i frukostgröten. Varje pulvermix är sammansatt av fem olika superfoods, och passar både stora och små familjemedlemmar. 

Produkterna som är extremt näringsrika, är helt naturliga och fria från socker, gluten och smakförstärkare, att jämföra med många av de vanligaste produkterna på varuhyllan i mataffären, som modifierats med tillsatsämnen, kemikalier och e-ämnen, för att smaka så som vi tror att de ska smaka och hålla längre.

Med Superfood & berries kan du njuta av naturliga smaker och ingredienser, som dessutom är rika mineraler, antioxidanter och vitaminer. Framför allt kan du använda Superfood på det sätt som passar dig och dina behov bäst och smaksätta med dina favoritfrukter och bär. Här kan du läsa mer om varje produkt och varför de är så bra för dig!

Berry Beautiful

Balansera blodsockret med Berry beautiful 

Sprängfylld med antioxidanter och fem olika superfoods är Berry Beautiful produkten för dig som vill balansera blodsocker och blodtryck, sänka sötsuget och stärka hudens lyster. Blåbär och acai gör pulvret rikt på såväl järn, som vitamin A, B, C och E. Här döljer sig även den sydamerikanska frukten lucuma, som är rik på betakaroten och kalcium och känd inom alternativmedicinen för sin goda inverkan på inflammation och immunförsvar. Den ger också Berry Beautiful en naturlig sötma.

Sist men inte minst örten ashwagandha och c-vitaminbomben baob, en frukt från Afrika. Blanda Berry Beautiful med banan, jordgubbar, hallon och växtbaserad mjölk och njut av en Very Berry Smoothie. Du hittar recepetet här!

Tips

 • Antioxidant Smoothie
 • Chia-pudding
 • Raw balls
 • Nyttig glass

Fånga dagen med Breakfast Booster

Det finns de som hävdar att frukosten är dagens viktigaste mål, så varför inte börja på bästa sätt med tio noga utvalda superfoods?

I Superfood & berries frukostpaket Breakfast Booster ingår både Protein Power och Health Haven, en humörhöjande kombo som även kan främja sexuell lust.

Med Protein Power får du i dig växtbaserat protein och aminosyror från hampa- och ärtprotein, packad med vitaminer och mineraler. Tillsammans med guarana, kakao och den himalayanska svampen cordyceps, som bland annat sägs förbättra din syreupptagning och motverka trötthet. Även kakao ska ha en uppiggande effekt, liksom guarana som är en naturlig källa till koffein. Prova gärna en god protein & bärsmoothie här! 

Health Haven är i sin tur uppbyggd på mirakelalgen spirulina, stenfrukten acerola, det stenmalda teet matcha, ingefära och tidigare nämnda lucuma. Med Health Haven stärker du ditt immunförsvar och tillgodogör dig viktiga ämnen som folsyra, magnesium, jod och krom. Här finns även klorofyll som har en detox-effekt. Health Haven har en syrlig och grön smak som lämpar sig fint i en smoothie ihop med t.ex banan och mango som adderar sötma, mixat ihop med avokado och grönkål. Den passar även suveränt i gröna såser eller salladsdressingar. Ni kan testa en super smidig grön snabblunch här!

Tips 

 • Rå chokladkaka
 • Protein choklad mousse
 • Gröt
 • Avstressande smoothie

Motverka stress med Hormone Harmony 

Dina hormoner kan spela dig ett spratt och även påverka dig negativt i perioder. Med Hormon Harmony håller du dem i schack och stärker samtidigt sköldkörteln. Pulvret som till 80% består av örten ashwagandha motverkar även stress, sänker dina kortisolnivåer och skärper koncentrationsförmågan.

I mixen ingår även den näringsrika roten maca, lucuma, kanel och gojibär som är rika på zink och järn. Blanda Hormone Harmony med lite varm mjölk, honung och kardemumma eller mixa med banan, dadlar och cashewnötter för en matig smoothie, perfekt som mellis. Du hittar receptet här!

Tips

 • Kaffe alternativ 
 • Godnatt dryck
 • Bananbröd

Unna dig en Detox Deluxe

Allt som vi äter och dricker är inte enbart välgörande för kroppen. Med Detox Deluxe rensar och avlägsnar du försurningar och toxiner och fyller på med vitaminer. Basen utgörs av spirulina och vetegräs, som hjälper dig att driva ut gifter ur kroppen och är rikt på klorofyll.

Pulvret består även av lika delar blåbär och den proteinrika algen chlorella, samt korngräs som neutraliserar syrabalansen i kroppen. Med vacker färg och lite “gräsig” smak passar Detox Deluxe bra ihop med bland annat koriander, tillsammans med frukt i en smoothie eller som den är, i shot-form med lite vatten och citron. Recept och inspiration hittar du här!

Tips

 • Detox shot
 • Grön smoothie
 • Grön smoothie bowl

▶︎ Läs mer och hitta din favoritsmak tillsammans med fler tips och recept här hos Superfood & Berries.

 

 

Text: Jennie Nysted

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.