Variera chokladvarianten med en läcker äppelkladdkaka. Här hittar du recept på en härligt kladdig kladdkaka med säsongens frukt. Snabb, fri från raffinerat socker och full av smarrig smak.
Höstens säsong för Svenska äpplen är perfekt för en äppelkladdkaka som denna. Ett recept att fira Äpplets dag med 25 september – eller vilken dag som helst du är sugen. Förutom sagolik smak innehåller den enbart naturliga ingredienser, alltså ett bakverk för dig som både är mån om din hälsa och livsnjutning.
Receptet på äppelkladdkaka får du av Linda Myran, sjuksköterskan och kostrådgivaren med närmare 30 tusen följare på Instagram.
Kladdig äppelkladdkaka
Ca 4 portioner
Ingredienser
- 1 rivet äpple
- 2 ägg
- 1 dl havregryn (mixa till mjöl)
- 8 dadlar
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk kardemumma
- 1 nypa salt
Gör så här:
- Mixa först dadlarna till en slät smet.
- Mixa i resten. Häll upp i 4 smorda portionsformar typ ”creme brulee-formar”.
- In i micron 20-30 sek. eller grädda ca 10 min i 175 °C.
- Servera med vaniljkvarg eller yoghurt.
Kladdig äppelkladdkaka
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 1 st rivet äpple
- 2 st ägg
- 1 dl havregryn mixa till mjöl
- 8 st dadlar
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk kardemumma
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Mixa först dadlarna till en slät smet.
- Mixa i resten. Häll upp i 4 smorda portionsformar typ "creme brulee-formar".
- In i micron 20-30 sek. eller grädda ca 10 min i 175 °C.
- Servera med vaniljkvarg eller yoghurt.
Enjoy! Och missa inte att följa Linda Myrman här på Instagram för flera läckra och hälsosamma recept