10 fördelar med kettlebells – enda redskapet du behöver?

fördelar med kettlebells kettlebell workout

Vi älskar att träna med kettlebells. Om du inte gör detsamma kanske denna artikel kan få dig att tänka om och börjat bekanta dig med det fantastiska redskapet. Ladda upp med träningssug från 10 fördelar med kettlebells.

Kettlebells har fått ett stort uppsving (!) de senaste åren och trenden lär bestå. Det finns många fördelar med kettlebells tack vare dess utformning som en rund kula med ett handtag på ovansidan. Denna form ger unik träning som är svår att efterlikna med andra styrketräningsredskap. Genom att vikten inte är centrerad över mitten som tex på en hantel eller skivstång får du bland annat en ökad muskelaktivering. Fler fördelar med kettlebells hittar du här.

10 fördelar med kettlebells

1. Mångsidigt

En kettlebell består som sagt av ett handtag och en kula. Den speciella utformningen gör att kettlebells är betydligt mer mångsidigt än än till exempel hantlar och skivstänger.

2. Explosivitet

Formen gör att kettlebells passar perfekt för mer explosiva övningar som svingar, frivändningar och ryck.

3. Konditionsträning

Den typen av explosiva övningar tränar inte bara stora delar av musklerna i kroppen, utan höjer också flåset rejält. Ett bra alternativ till mer traditionell konditionsträning, som löpning och cykling.

4. Substitut för andra styrkeredskap

En kettlebell kan också i många fall användas på exakt samma sätt som hantlar och skivstänger. Du kan exempelvis utan problem göra de vanligaste styrkeövningar – till exempel knäböj, bröstpress, marklyft, axelpress och rodd – med dem.

5. Styrketräning

Går att använda precis som hantlar. Det är alltså inte bara ett utmärkt redskap när du vill göra pulshöjande övningar, utan du kan också bygga muskler och bli stark med hjälp av kettlebells.

6. Effektivt

Det är just det som gör att kettlebellsträning är så effektivt. Du kan alltså använda ett och samma redskap för att både träna styrka och kondition samtidigt. Rätt mycket mer effektivt än att först göra ett styrkepass och sedan ställa dig på en konditionsmaskin?

fördelar med kettlebells

7. Lätt att variera

De typiska kettlebellövningar som svingar, frivändningar och ryck kan varieras i all oändlighet. Det betyder att det blir oerhört mycket lättare att variera träningen.

8. Roligt

Tycker vi som gillar mångsidighet och hållbarhet. Mer varierad träning kan inte bara vara skadeförebyggande eftersom du inte gör samma rörelser vid varje pass – det gör ofta träningen roligare på köpet!

9. Tar liten plats

Trots att det finns så många fördelar med att träna kettlebells tar de knappt upp någon plats. Hur fullt ditt gym än är kommer du troligtvis kunna hitta en hörna där du kan träna med en kettlebell.

10. Billigt

Som om det inte var nog så kostar det bara några hundralappar att köpa en kettlebell – med andra ord ett perfekt redskap för hemmaträningen!

Nu när du fått flera fördelar med kettlebells kanske du är sugen på att träna med dem? Fler rekommenderade artiklar för det hittar du nedan och mer kommer framöver. Lycka till!

4 Kommentarer

    Lämna Ett Svar

    Din e-postadress kommer inte att publiceras.