Vegansk Rocky Road med 70% choklad och pistaschnötter – recept

Vegansk rocky road

Tänk dig Vegansk Rocky Road fylld med smarrigheter! Där den mörka chokladens perfekta bitterhet och sötman från tranbär och dadlar möts. Fylld med crunch är denna veganska rocky road en riktigt hit till eftermiddagsfikat eller när som du tycker den passar. Och det bästa av allt – den behöver inte gräddas i ugnen utan blir klar på ett kick i kylskåpet.

Vegansk rocky road

Ingredienser:

  • 200 g Digestive kex
  • 300 g 70% vegansk mörk choklad
  • 130 g veganskt smör
  • 45 g ljus sirap
  • 50 g macadamia nötter eller 50g veganska marshmallows
  • 75 g pistaschnötter
  • 60 g torkade tranbär
  • 60 g dadlar
  • Florsocker till garnering

Gör så här:

1. Smält choklad på låg värme i en kastrull. Tillsätt smör och sirap.
2. Krossa kexen tills du har en blandning av små och större bitar. Lägga bitarna i en skål tillsammans med grovhackade nötter, torkade tranbär och dadlar samt marshmallows.
3. Häll chokladblandningen över de torra ingredienserna och rör om tills det blivit jämt fördelat.
4. Häll blandningen i en form och pressa i hop med baksidan av en sked. Ställ i kylskåpet i minst 2 timmar.
5. Ta ut kakan från kylskåpet och sikta florsocker . Skär sedan i bitar med en vass kniv.

vegansk rocky road

Recept och foto: Venetia Fanconer. Följ hennes inspirerande blogg här, lyssna på hennes podcast TalkingTastebuds och följ på Instagram @venetiafalconer


Skriv ut recept
Vegansk Rocky Road med 70% choklad och pistaschnötter
Vegansk rocky road
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
specialkost Veganskt
kcal 399-399
Portioner
specialkost Veganskt
kcal 399-399
Portioner
Vegansk rocky road
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Smält choklad och tillsätt smör och sirap
  2. Krossa digestive kexen till en blandning av större och mindre bitar. Grovhacka nötter, dadlar, tranbär och marshmallow.Lägg i en bunke tillsammans med de krossade kexen
  3. Häll över chokladblandningen och rör om tills smeten blivit jämt fördelad
  4. Häll över blandningen i en form och pressa ut med baksidan av en sked. Låt stå i kylskåpet i 2 timmar.
  5. Sikta florsocker över kakan och skär den sedan i bitar med en vass kniv.